בית המשפט לא יורה בכל מקרה על מחיקת התביעה

  • התנגדות נתבע לבקשה למחיקת כתב תביעה
    אלי | 18/01/2017 20:15

    כאשר תובע התחרט ולאחר הגשת התצהירים והגיש בקשה למחיקת כתב התביעה, ומצד שני הנתבע מתנגד ומבקש להמשיך את בירור התביעה עד הסוף. האם  לעובדה שלנתבע יש אינטרס ונימוקים להמשך בירור  התביעה עד הסוף יש משמעות, או שבכל מקרה בית המשפט יורה על מחיקת התביעה ולכל היותר התובע יחויב בהוצאות משפט?

    לתשובתכם אודה.

    • בית המשפט לא יורה בכל מקרה על מחיקת התביעה קישור
      א-ה | 18/01/2017 23:04

      יש שיקולים לכאן ולכאן, ואין לדעת כיצד יוחלט וכל מקרה לגופו. גם אם יחליט למחוק (או להפסיק) את התביעה רשאי בית המשפט להציב תנאים לכך.
      כדי להבין את מכלול השיקולים העומדים בפני השופט במצב כזה, ראה החלטת בית המשפט העליון המצורפת

      החלטה

    • בכל עת
      עו"ד ג'ריר נאסר | 19/01/2017 13:49

      תובע רשאי בל עת לבקש את מחיקת תביעתו. אולם הדבר תלוי בנסיבות כל מקרה ומקרה, לרבות השלב שאליו הגיע בית המשפט. ככל וההליך המשפטי התקדם יותר כך יגבר סכום ההוצאות שיפסק. הנתבע יכול לעמוד על הגנתו ולבקש את דחיית התביעה ולא את מחיקה ובכך יהווה פסק הדין מעשה בית דין לעתיד, בשני המקרים וככל והתביעה תידחה בית המשפט יפסוק הוצאות בהתחשב בסכום התביעה והשלב של ההליך המשפטי

      • קובץ מצורף .

        /