כעקרון, אם אתה יורש יחיד, הרי שאתה בא במקום המוריש

  • תביעה בשם עזבון
    לוי | 18/01/2017 17:32

    ירשתי דירה אליה פלש דייר  עוד בטרם ירשתי אותה .
    הדירה עברה לשמי בטאבו.
    אני רוצה לתבוע פינוי ודמי שימוש ראויים.

    שאלה 1 :

    האם אני זכאי גם לתבוע ( בנוסף לפינוי ) דמי שימוש ראויים ו/או שכ"ד גם לתקופה שהדייר גר בדירה ולא שילם למוריש שלי אגורה שחוקה

    המוריש שלי שלח הודעות באמצעות עו"ד הן של דרישה כספית והן של פינוי ? ולא קיבל אגורה שחוקה .

    שאלה 2 :
    האם אני זכאי גם לכספים הללו שהמוריש שלי דרש ולא קיבל לתקופה בה הפולש גר בדירה בזמן שהמוריש שלי היה בחיים ?

    • כעקרון, אם אתה יורש יחיד, הרי שאתה בא במקום המוריש קישור
      א-ה | 18/01/2017 23:19

      גם לגבי כל מה שקשור לדירה טרם פטירתו של המוריש - לרבות גביית החובות מן העבר.
      התביעה היא בשימך, ולא בשם העיזבון (שאינו אישיות משפטית).
      אבל לעיתים מקובל גם להוסיף את העיזבון לתביעה כצד נוסף, כאשר בנוסף לכך היורש (או היורשים) גם הם צד לתביעה.
      העובדה שאתה תובע שכר דירה, עלולה להקשות עליך (משפטית) לטעון, באותה נשימה, שמדובר בפולש.
      בכלל לא יזיק אם בנוסף לכך תעלה את שאלתך בפורום נדל"ן ודיני מקרקעין שעוסקים בדיוק בעניינים כאלה, ושהקישור אליו מצורף

      פורום נדל"ן ודיני מקרקעין