דחיית דיון לצורך הגשת בקשה לעיכוב הליכים ועוד

  • בעיות בריאות בהליך הפליל (דחייה)
    ראובן | 17/01/2017 15:55

    שלום.

    יש לי מספר שאולת, ואשמח לתשובתך.

    1. אם בקשה או הודעה על כוונה להגיש בקשה ליועמ"ש לדחיית הליכים מחייבת מהתביעות או מבית המשפט דחיית דיון?  (מדובר במצב בריאותי וכלכלי לא פשוט).

    2.אם ניתן להבקש דחייה ארוכה בשל מצב רפואי - (האומנם לא מדובר במצה סופני או קיצוני (ברוך השם) אבל מדובר במצב לא קל, ואני כבר תקופה ארוכה בחופשת מחלה) ואיזה מסמכים כדי לספק.

    3. אם מדובר במקרה (תלונה) שהתרחשה לפני 5-6 שנים - אם יש אפשרות לבטל או למחוק את התיק בעילות כאילו או אחרות - במיוחד לאור הנסיבות שציינתי?

    מצטער על אורך של השאלות, פשוט אני מאוד חרד.

    תודה ראובן

    • דחיית דיון לצורך הגשת בקשה לעיכוב הליכים ועוד
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/01/2017 17:30

      ראובן יקר, על פי חוק הגשת בקשה לעיכוב הליכים לא אמורה לחייב את בית המשפט לדחות את הדיון ובטח לא אם כבר נקבע מועד לשמיעת ראיות מבעוד מועד ואתה מעוניין כעת להגיש בקשה לעיכוב הליכים- יחד עם זאת, אם התיק טרם נקבע לשמיעת ראיות, נוהגים בתי המשפט לאפשר דחיית הדיון לשם מיצוי ההליכים מחוץ לבית המשפט לרבות בקשה לעיכוב הליכים.
      לעניין דחיית הדיון בשל מצב רפואי- ניתן להגיש בקשה כזו לבית המשפט שאמורה להיתמך באישורים רפואיים מתאימים לרבות, במקרים המתאימים אישור רפואי, שעצם קיום ההליך המשפטי כעת עלול לגרור החרפה במצב הבריאותי.
      לעניין האפשרות לבטל את כתב האישום, הרי שהדבר תלוי לא במעט באינטרס הציבורי שיש בניהול התיק ( ככל שמדובר באירוע חמור יותר, כך ייסוג האינטרס הפרטי שלך מפני האינטרס הציבורי למצות הדין עמך ) בכל מקרה,כדאי מאוד להיעזר בעו"ד פלילי לצורך כל האמור.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il