פטור ממס

  • פטור ממס
    ורד | 17/01/2017 10:54

    ברשותי שתי דירות.   הדירה הראשונה בבעלותי 13 שנים ולבית השני עברתי לפני שנתיים  כאשר רק לפי כשנה התקבלה  טופס 4.     כעת ברצוני למכור את הדירה הראשונה שלי .   שאלתי היא  האם אהיה זכאי  לפטור על הדירה הראשונה כדירה יחידה?  מה פרק הזמן הדרוש מאז רכישת דירה נוספת ועד למכירת הקודמת כדי לקבל פטור?תודה רבה מראש

    • פטור ממס
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 18/01/2017 09:26

      שלום ורד,

      בשלב זה לא ניתן לקבל פטור ממס במכירת הדירה הראשונה.
      ניתן לקבל פטור אם מוכרים את הדירה הראשונה בתוך 18 חודשים ממועד רכישת הדירה השניה (חתימה על חוזה) או בתוך 12 חודשים מעת קבלת הדירה השניה מהקבלן.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com