חסימת בנקט

  • חסימת בנקט
    תיקווה | 11/01/2017 17:35

    שלום רב,
    האם מותר לבנק לחסום שימוש בבנקט מכיוון  שעשיתי העברה בנקאית לתשלומים אחרים לפני תאריך שבו מחוייב חשבוני בתשלום הלוואה בנקאית  והדבר גרם לחריגה בחשבון.
    הבנק רוצה שקודם כל ההלוואה תשולם וחסם את הכרטיס כדי שלא אוכל גם להוציא מזומנים.
    האם מותר לו? אני תמיד מכסה את החריגה אם זה קורה...

    • חסימת בנקט
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/01/2017 20:51

      שלום רב,

      שירותי בנקט הינם מהפעולות שבנק אינו חייב עפ"י חוק לספק ללקוחותיו.

      מציע שתזמי שיחה עם הבנק בנושא להסדרת הענין לעתיד.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • המשך- חסימת בנקט
        תיקווה | 12/01/2017 17:19

        הבנק לא חייב לתת בנקט?
        אני הבנתי שעל פי החוק החדש נותנים בנקט וגם כרטיס לחיוב מיידי גם למי שבתהליך פשיטת רגל... לא הבנתי נכון?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 14/01/2017 20:11

          שלום רב,

          בפנייתך הראשונה הבהרת שמשכת כספים, מכאן אני מניח שהכרטיס שברשותך אינו רק לשליפת מידע, אלא גם להעברת כספים.

          אין חובה על הבנקים לספק כרטיס זה. ככל שהנחתי שגויה - והכרטיס שלך מיועד למידע בלבד - התנהגות הבנק שגויה, ופנה למחלקת תלונות הציבור בבנק.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il