מהם כללי האתיקה החלים על פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט?

  • גללי האתיקה שחלים על פסיכיאטר
    מיכל | 10/01/2017 14:35

    אילו כללי אתיקה חלים על פסיכיאטר?
    אילו כללי אתיקה חלים על פסיכותרפיסט?

    • מהם כללי האתיקה החלים על פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט?

      פסיכיאטר, ככל רופא אחר, כפוף לשורה ארוכה של כללי אתיקה המנויים במסגרת עשרות ניירות עמדה של ההסתדרות הרפואית בתחומים השונים - הן במישור היחסים שבין הרופא למטופל והן במישורים מוסדיים וציבוריים.

      על הפסיכוטרפיסטים במדינת ישראל חל קוד האתיקה המקצועית של הפסיכולוגים בישראל כפי שפורסם בשנת 2004 או קוד האתיקה של עובדים הסוציאליים- בהתאם לשיוכם המקצועי.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

      • תודה איך מזהים את השיוך המקצועי
        מיכל | 10/01/2017 17:28

        איך יודעים מזהים האם השיוך המקצועי הוא של העובדים הסוציאליים?

        • פסיכותרפיסטים

          יש להניח כי הפסיכותרפיסט מחזיק בקליניקה תעודות מקצועיות המעידות על הכשרתו. לחלופין ניתן לברר מולו ישירות או לפנות לאיגודים המקצועיים ולברר חברותו בהם.
          יצוין, כי האיגוד הישראלי הרב-תחומי לפסיכותרפיה גיבש רשימת עקרונות אתיים בסיסיים שראוי שיחולו על כל פסיכותרפיסט, בהם ניתן לעיין באתרם.  אולם כאמור, רשימה רחבה יותר קיימת בהתאם להכשרה המקצועית - עבור פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים.

          אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

          בברכה,

          אורלי הרמן, עו"ד
          מנהלת פורום רשלנות רפואית

          הנדיב 31, זכרון יעקב
          טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

    • פסיכיאטריה
      שאלה | 10/04/2022 08:59

      שאלה. האם פסיכיאטר מטעם חוות דעת משפטית. בזמן בדיקה בתשלום רשאי לשוחח 4שיחות בטלפון בזמן בדיקה על מטופלים אחרים ולהמליץ לרופאים על אישפוז בכפיה . בזמן שאני יושב ומקשיב . שואל שאלות לגבי האירוע שגרם למצבי  ושאני מנסה להשיב לו הוא קוטע אותי ואומר לי שלא מעוניין שאני ימשיך( כמה פעמים  ) ואף בחוות דעת שלו בחר להכפיש את שמי ולעוות את העבר הרפואי שלי. זה משהו שאני לא מצליח להרפות אך פסיכיאטר מתנהג ככה .?