ערעור על בית משפט לתביעות קטנות

  • קובץ מצורף נזק אש
    אמיר | 06/01/2017 13:49

    בדירה של הוריי בדיור מוגן פרצה שריפה וביטוח מבנה על שמי  ובעלת הבניין לאחר התיקונים הגישה נגדי תביעה בתביעות קטנות בטענה כי מדרגות ומעקה מעץ המובילות לעליה לגג לא הוחלפו לפי מפרט המהנדס של חברת הביטוח למרות שהבאתי ראיות וחוות דעת ותמונות כי המדרגות לא ניזוקו מהאש והן שלמות ונקיות (מדובר במדרגות משנות העשרים בבניין ישן מאוד והשופט התעלם מכל הראיות שהגשתי והחליט לחייב אותי לפי המפרט וכמויות שבמפרט והסכומים למרות שהשקעתי בחדר המדרגות הרבה כסף מכיסי כי לא היה לי ביטוח צד ג' לטענת חברת הביטוח האם יש סיכויים לערעור לאחר שחוייבתי בסכומים גבוהים 10,000 התובעת לא הביאה תמונות בכלל וחוות דעת מתייחסות לדברים אחרים בכלל אבל טוענת כי הסכמתה הייתה כפופה לתיקונים לפי המפרט וחברת הביטוח שילמה רק 3000 ש"ח על המדרגות הנ"ל רק החלק היחסי שלי במבנה 1/6 למרות יש עובדה זועקת כי המדרגות והמעקה קיימים ללא נזק בכלל המעקה חוזק במעקה גבס והמדרגות נקיות ללא סימני שריפה בידיעה שהכסף של פסק הדין בעלת הבניין תשים בכיס ולא תחליף את המדרגות כי הן תקינות

    • ערעור על בית משפט לתביעות קטנות
      עו"ד תומר ששון | 06/01/2017 16:41

      שלום,
      ראשית כדאי לדעת כי ערעור על בית משפט לתביעות קטנות הוא לבית המשפט המחוזי, והעלויות של הגשת ערעור שכזה עלולות לעלות על הסכום בו חויבת.
      עוד חשוב להדגיש כי ערעור מבית משפט לתביעות קטנות למחוזי הוא לא בזכות אלא ברשות, כך שישנה משוכה נוספת שיש לעבור והיא אם בכלל בית המשפט המחוזי יאשר את הגשת הערעור, וכן סד הזמנים הוא קצר , ניתן לערער תוך 15 יום בלבד.
      התערבות בית המשפט המחוזי בפסקי דין של בית המשפט לתביעות קטנות תהיה מוצדקת רק במקרים חריגים של טעות גלויה על פניה בפסק הדין, או כאשר מדובר בשאלה עקרונית שבית המשפט לתביעות קטנות מרבה לדון בה ורצוי שלא להנציח פסק דין מוטעה.
      כך שעל פניו סיכויי הערעור אינם גבוהים, אך בכדי לענות עניינית על שאלת מומלץ כי תפנה לייעוץ משפטי פרטני עם עו"ד אשר יבחן את פסק הדין והראיות שהוגשו.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com