מכירת חברה יזמית לאחר

  • מכירת חברה יזמית ליזם אחר.
    רמי | 03/01/2017 23:50

    הי שלום,

    אנחנו נמצאים בתהליך תמא 38. לחיזור מבנים כבר מ2011 אם אותו היזם , היזם הגיש תוכנית להיתר לאחר תקופה של התנהלות מול דייר סרבן ואישורים כאלו ואחרים ושינויים שנעשו במדינה מקומה וחצי לשני וחצי קומות.

    היום אנו תקועים לאחר שהיזם קיבל היתר במאי. 2016 האחרון (לא ידוע לי אם שולם או לא ) הוא לא החל בנייה שלחנו מספר מכתבים ליזם כי ישנה הפרה בחוזה בספר סעיפים כגון התחתלת בנייה.

    השאלה שלי היא :
    האם היזם יכול למכור את זכויותיו ליזם אחר ?
    במידה וכן אשמח לקבל הצעה כיצד מגבילים יזם כזה כדי שלא נתקע שוב בידיעה כי הוא קונה את כל הזכיות כולל ההיתרים .

    • מכירת חברה יזמית לאחר
      עו"ד אילן הלוי | 04/01/2017 08:51

      שלום רמי

      קודם כל צריך לקרוא מה כתוב בהסכם שחתמתם מולו לגבי העברת זכויות. אם כתוב שהוא לא יכול - אז זה המצב וכל פעולה אחרת שלו מהווה הפרה.

      אני לא יודע למה הוא מחכה אבל קודם כל מציע להפגש איתו (ולא מכתבים) ולנסות להבין מה הסיבה שהוא עדין לא התחיל בעבודה. אם הוא רוצה להעביר ליזם אחר- אולי זה דוקא חיובי מבחינתכם כי מי שקינה בכסף את הפרויקט מאותו יזם בוודאות ירצה הלתחיל אותו ולסיימו. מה שנשאר הוא לוודא שיש לכם זכות לבדוק את אותו יזם לפני העברה אליו ולראות שהוא מקובל גם עליכם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com