בקשה להקטנת תשלומים חודשיים

  • פש"ר
    אבי | 26/12/2016 19:24

    שלום רב אני ואשתי מזה כשנה תחת צו כינוס והדיון נקבע לעוד חצי שנה.
    החובות לערך כ 1.5 מש"ח והתשלום החודשי כ 300 ש"ח לכל אחד.
    אני בן 60 ואשתי בת 54 כיום אני מרוויח כ 5000 ש"ח ואינני מסוגל עקב מחלת עבר להרוויח יותר. אשתי נכה 60% לצמיתות ובעלת אובדן כושר עבודה לצמיתות 100% מקבלת מביטוח לאומי עבור אובדן כושר העבודה  והעזרה מביטוח לאומי סך של 4700 ש"ח ומתוך זה אנו מגדלים ילדה שמתקרבת ל 18 .לאחר שהבת תגיע לגיל 18 העזרה מביטוח לאומי תקטן בערך ל 2800 ש"ח כולל קצבת הנכות של אשתי .כמו כן מהסכומים שציינתי אנו משלמים שכר דירה ובקושי רב מצליחים לשלם חשבונות.אינני יודע מה יהייה ואיך נצליח לשרוד לאחר הקטנת התשלום מביטוח לאומי
    השאלות שלי הם כדלקמן.
    1.האם ניתן לבקש הקטנת התשלום לכנ"ר לאחר הקטנת הקצבאות.
    2. ברור לכולם שאשתי (לצערי) לא תוכל לעולם לעבוד בעבודה ולהרוויח משכורת.האם ניתן יהייה ביום הדיון לקבל עבורה הפטר ללא תשלומים עתידים כי שום תוכנית פרעון לא תעזור.
    בתודה

    • בקשה להקטנת תשלומים חודשיים
      אילת בהרי, עו"ד | 27/12/2016 12:07

      אלי שלום,

      תמיד ניתן לבקש ככל וקיימת הצדקה או ככל ויש שינוי נסיבות ובמקרה שלך, הקטנת ההכנסות הצפויה, מצדיקה בקשה כזו, וההחלטה הינה תלויות כל הנסיבות.

      לענין קבלת הפטר לאלתר עבור אשתך, שווה לבקש, יש שוב סבירות גבוהה  שתקבל לאור מצבה הבריאותי והיעדר אופק השתכרות כלכלית, אך עדיין מרחב שיקול הדעת הינו רחב, ונכללים בו כל נסיבות המקרה.

      בהצלחה

      בברכה,

      אילת בהרי, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      המשביר 1, חולון
      טל': 03-6709605; מייל: eilatlaws@gmail.com