רשלנות וזיהום לאחר עקירת שן בינה

  • אבצס כתוצאה מעקירה שן בינה אצל רופא שיניים
    נופר | 22/12/2016 13:40

    עברתי לפני חצי שנה עקירת שן בינה אצל הרופא שיניים אציין שלקח לו המון זמן בערך 50 דק להוציא את השן הוא ממש נלחם איתה ...אחרי שעברתי את העקירה התקשרתי להגיד לו שיש לי כאבים הוא אפילו לא אמר לי לבוא לבדוק אם הכל בסדר ,פשוט לקחת מרשם אנטיביוטיקה .
    לקחתי אנטיביוטיקה הכאבים התעצמו הלשון התנפחה לי ולהרגשתי כאבים מאוד חזקים בה עיקצוצים עקב אי זרימת דם מהמוגלה ,היה לי בצקות בגרון ובקושי הצלחתי לנשום חשבתי שיש לי אלרגייה לתרופה .
    הייתי אצל כמה רופאים שלא היבחנו שיש לי אבצס מורסה בתוך הפה בחך למעלה וגם לא אבחנו בצקת  ...הרופאים אמרו שיש לי כנראה חרדות ושאני אנוח בבית .
    לאחר שסבלתי מכאבי תופת כל הצוואר התנפח לי וכאבים באוזניים כתוצאה שהמוגלה שהתפשטה לא הצלחתי להכניס כלום לפה הרגשתי מחנק, ואף אחד לא עלה על זה. פיניתי את עצמי לבית חולים המנהל מחלקה ישר איבחן את המורסות שיש לי בפה ועשה לי מספר ניקוזים על המקום .
    גילו שיש לי מספר מוקדים של מורסה שהתפשטה ובצקת בצד ימין של הגרון.
    השאלה שלי אם אני יכולה לתבוע את הרופא שיניים על רשלנות רפואית כתוצאה מהטיפול ? אשמח לייעוץ .תודה

    • רשלנות וזיהום לאחר עקירת שן בינה
      עו"ד אביטל פז | 03/01/2017 16:03

      נופר שלום
      זיהום לאחר עקירה של שן בינה הינו סיבוך ידוע ומוכר שאינו מלמד על רשלנות. האיחור באבחון המורסה אינו סביר, אבל נשאלת השאלה- האם נותר נזק לטווח ארוך כתוצאה מהאיחור באבחון המורסה? אם כן, אז כדאי לשקול הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il