צריף צמוד קרקע

  • מה בדיוק החוק לגבי צריף צמוד קרקע
    קובי | 19/12/2016 11:01

    המדובר בצריף חד קומתי צמוד קרקע בחלקו בנוי מאסבסט מחולק ל 4 יחידות דיור בנות כ 24 מ"ר כל אחת שטח המגרש הינו 729מ"ר בנוסף הנכס בשלמותו שייך ליזם (אין דיירים) נבנה לפני 1980 השאלה ע"פ הנתונים הללו יכול היזם לבנות 4 קומות ו 7 יחידות דיור כאשר היקף הבנייה המבוקש מעל 1200 מ"ר אוסיף גם כי המדובר בשכונה המאופיינת בבתי קרקע 2 או 3 קומות ואין בתים משותפים . אודה לכם מאד על תשובה.

    • צריף צמוד קרקע
      עו"ד אילן הלוי | 28/12/2016 08:54

      קובי שלום

      לאור תיקון 3א לתמ"א 38 לא ניתן יהיה להוסיף לבנין חד קומתי עוד 3 קומות מכוח התמ"א אלא רק קומה נוספת. יתכן ויש זכויות לתוספת קומות מכוח תוכניוות הבניה החלות במקום - אך זכויות אלו לא יהיו פתורות ממס והיטל השבחה כמו זכויות מכוח התמ"א.

      לא ברור מהשאלה האם הבניה ו/או הפיצול ליחידות נעשה בהיתר או לא - גם לכך חשיבות.
      כמובן גם צריך לבדוק מדיניות ההנדסה בעיריה בה מדובר. יש תוכניות שאסרו בכל מקרה הטבות מכוח התמ"א על  בנין חד קומתי.

      לסיכום - מאוד ממליץ שתלך לאדריכל הבקיא באזור המגרש ושהוא יגיד לך בדיוק מה הזכויות הקיימות ומכוח איזה תוכנית.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com