מהי מטרת ומהות החקירה על-ידי המוסד לביטוח לאומי?

  • חוקרת של ביטוח לאומי ומשחקים דטקטיביים.
    אילנה ליפובסקי | 16/11/2016 09:01

    שלום רב!
    התחלתי לקבל גמלת זקנה וגמלת השלמת הכנסה באוקטובר 2016.
    לפני יומיים קיבלתי טלפון מאיזו אישה אשר אמרה לי שהיא מביטוח לאומי ואיימה עלי שעלולים לשלול ממני גמלת השלמת הכנסה(?!)
    עניתי לה שאין לה שום בסיס להגיד דברים כאלה והיא הודיעה לי שתבוא אלי לדירתי. אמרתי בסדר וטלפנתי לסניף ראשי של ביטוח לאומי למח' חקירות והם הסכימו איתי שהאישה הזאת חייבת להגיד את השם שלה ולהציג תעודה מתאימה לפני שהיא נכנסת לדירתי.
    כשחקרת זאת טלפנה אלי שוב היא הציגה את עצמה - שרון כהן (אומנם אנני בטוחה שזה שמה אמיתי ) והפעם הודיעה לי שהיא תזמין אותי לחקירה למשרד. אמרתי לה שאני דורשת הזמנה בדואר רשום.
    כתבתי כמה מכתבים לאגף חקירות ולסניף ירושלים בהם דרשתי להודיע לי: מה הסיבות שחוקרים אותי ושוב דרשתי הזמנה לחקירה בדואר רשום.
    מאחר ששמעתי על השיטות של חקירות שלהם ושהם פשוט מתעללים באנשים  ברצוני לשאול את המומחים בפורום: האם מותר לי להקליט את החקירה? האם מותר לי לרשום את השאילות שחוקר שואל אותי?
    אני אישה ישרה ושומרת חוק ואנני מעוננינת שכל פירחח ידבר איתי בצורה בלתי מכובדת. אין להם שום זכות להתעלל בבני אדם  אנחנו לו ברוסיה של סטאלין כשתפרו תיקים לאנשים ללא אוול בכפיים!
    תודה מראש ואודה על רעיונות נוספות בעיניין.
    אילנה ל.

    • מהי מטרת ומהות החקירה על-ידי המוסד לביטוח לאומי?
      עו"ד אפרים דה-האס | 16/11/2016 18:24

      שלום אילנה,
      יתכנו סיבות שונות להעברת תיק ממחלקה כזו או אחרת למחלקת חקירות לביצוע חקירה.

      ברוב המוחלט של המקרים לא מדובר בחשש של המוסד שהמבוטח מרמה אותו, אלא בצורך להשלים פרטים שלא ניתן לקבל באמצעים אחרים. במקרים אלו החוקר הוא בס"ה זרועו הארוכה של המוסד, שתפקידו להשלים את תמונת התיק ואת המידע החסר.

      כמובן שיש גם מקרים אחרים, בהם כן מדובר ברמאות שהחוקר מנסה להתחקות אחריה, אך עצם הקריאה לחקירה כלשעצמה לא מעידה על כך שאת נחשדת במשהו.

      לגבי העמידה על קבלת דרישה לחקירה בדואר רשום דווקא, לא ברור עד כמה דרישה זו מחויבת על-פי חוק, אך סביר להניח שדרישה כזו רק פוגעת בך. אם המחלקה המטפלת בתיקך עומדת על החקירה, תיקך לא יתקדם ולא יטופל בלעדיה. כלומר הזמן שיעבור מהרגע בו זומנת לחקירה עד שתגיע אלייך הזמנה פורמלית בדואר רשום, פועל לרעתך מבחינת הטיפול בתיקך במחלקת זקנה ו/או השלמת הכנסה.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il

      • חוקרת של ביטוח לאומי ומשחקים דטקטיביים.
        אילנה ליפובסקי | 03/12/2016 21:38

        שלום רב!
        תודה על התשובה. אני מוכנה לוותר על המכתב הרשום ולהסתפק בדואר רגיל אך במקום זה אני מקבלת טלפונים בלי סוף מטלפון חסוי פעם נוספת מישהו אמר שהוא מנהל בחקירות אז אמרתי לו שבטלפון אנני רואה את התעודה שלו וביקשתי לכתוב. פשוט טרור טלפוני!
        למדתי את הזכויות שלי אבל זה לא חקירה - זה סתם טימטום. שמעתי שהחוקרים מקבלים 2000 שח' עבור כל תיק אז כנראה צריכים להפגין פעילות מוגברת.
        באה לי פשוט לפנות למשטרה על ההטרדות הטלפוניות..