תפקיד זמני

  • התייעצות לגבי תפקיד זמני (החלפה לחופשת לידה)
    ויויאן | 01/12/2016 12:15

    היי
    לפני 3 חודשים התחלתי עבודה זמנית שמוגדרת החלפה לחופשת לידה, כלומר אני אמורה להיות בתפקיד במשך חצי שנה +- כבר חודש אני מרגישה שהתפקיד הזה לא בשבילי ודי מיציתי אותו, אז אני מחפשת במקביל עבודה אחרת.
    מצאתי תפקיד במקום אחר שמתאים בול לכישורים שלי. אחרי ראיון טלפוני, הם זימנו אותי לועדת קבלה בעוד שבועיים.. פה יש לי שתי התלבטויות ואשמח להתייעצות:
    1. האם ליידע את ועדת הקבלה שאני עובדת כרגע במשרה זמנית? החשש שלי הוא שהם יתקשרו לעבודה הנוכחית ואז הם יגלו שאני מחפשת משהו אחר בלי ליידע אותם. (זו ועדה שכוללת נציגים משב"ס וביטוח לאומי וזה תפקיד שאני נחשבת בו עובדת מדינה, בגלל זה החשש שלי)
    2. במידה ואני מתקבלת לעבודה האחרת, האם זה קביל ליידע את העבודה הנוכחית שאני עוזבת, למרות שעל פי חוזה אני מחליפה משהי לחופשת לידה? יש לציין שכשקראתי את החוזה רשום תאריך תחילת עבודה אבל לא רשום מתי אני אמורה לסיים אותה, ככה שלדעתי אני לא מחויבת אליהם, ובכל זאת רציתי לוודא מול מומחה.
     אשמח לעזרה :)

    • תפקיד זמני
      עו"ד לילך אקרמן | 03/12/2016 20:49

      שלום רב

      1. זה לא עניין שניתן ליעץ עפי חוק אלא ענין אישי שלך והשאלה גם מה תישאלי. באם תישאלי כדאי לא לשקר ולהגיד מפורשות כי את עובדת במשרה זמנית כמחליפה לחופשת לידה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

    • לגבי השאלה השנייה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/12/2016 20:50

      יש לבחון את החוזה אך על פניו את חייבת רק במתן הודעה מוקדמת על פי חוק שזה 3 ימים

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il