פתיחת חשבון בנק לאחר הפטר

  • פתיחת חשבון בנק לאחר קבלת הפטר חלוט
    דוד | 31/10/2016 15:10

    שלום , קיבלתי הפטר חלוט לפני כמעט שנתיים ועדין ישנם בנקים שלא מוכנים לפתוח לי חשבון בנק
    אני לא מבקש אשראי מצבי טוב
    בעבר לפני שנים הייתי חייב מוגבל בנסיבות מחמירות אבל לא פלילי רק מקריסה כלכלית
    האם יש הגנה חוקית לנושא

    • פתיחת חשבון בנק לאחר הפטר
      אילת בהרי, עו"ד | 03/11/2016 17:21

      דוד שלום,

      בנסיבות שתיארת סירוב הבנק אינו ראוי. מציעה לך לפנות לבנק בכתב ולבקש לפתוח חשבון בנק ללא קבלת אשראי, התנהלות ביתרות זכות בלבד, ואם תסורב שוב, מציעה לפנות ליחידה לפניות הציבור בבנק ישראל ולמפקח על הבנקים, הבנק מחויב לפתוח חשבון ביתרת זכות.
      הליך פשיטת הרגל הינו הליך חוקי, שנועד לאפשר לחייב להתחיל דרך כלכלית חיובית חדשה, ואל לו לבנק לעמוד כמכשול.
      בהצלחה.

      בברכה,

      אילת בהרי, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      המשביר 1, חולון
      טל': 03-6709605; מייל: eilatlaws@gmail.com

      • תגובה
        שרית | 22/11/2016 16:40

        האם מי שקיבל הפטר הבנק יכול לסרב לתת לו משכנתא וסירוב זה יהיה לכל החיים? אשמח לדעת.

      • סירוב לפתיחת חשבון חברה בע"מ
        מוחמד אבו חמיס | 02/08/2018 18:28

        הייתי בפשיטה וקיבלתי הפטר חלוט בחודש 10/16
        הקמתי חברה חדשה על שמי ופניתי לכמה בנקים  על מנת לפתוח חשבון בנק לחברה ללא מסררת אשראי ורק לקבלת שיקים כדי לנהל את העסק בתנאי ללא מסגרת הסברתי להם...וכל הבנקים מסרבים לפתוח לי כי מופיע אצלם את העבר שלי שהיה לפני מתן הפטר חלוט

        אני מרגיש את עצמי מושפל ומקופח על ידי בנקים דבר שפגע בי אישית בכבוד שלי ועשה לי עוגמת נפש ....אני צריך יעוץ ממכם בבקשה מה לעשות והאם מותר להם לא לקבל אותי

        תודה