זכויות בניה לאחר תיקון 3א לתצ"א 38

  • שינויים בתמ"א 38
    גלי | 16/11/2016 23:08

    יש לנו דירה בבנין ישן של 3 קומות ו-11 דירות במגרש גדול ופינתי. יזם פנה לדיירים לפני כמה חודשים והציע במסגרת תמ"א 38 להרוס את הבנין ולבנות בנין חדש של 10 קומות וכ-50 דירות. רוב הדיירים נטו להסכים לתוכנית.
    האם במסגרת השינויים האחרונים בכללי התמ"א יתכן שיאשרו ליזם כזאת תוספת גדולה של קומות?

    • זכויות בניה לאחר תיקון 3א לתצ"א 38
      עו"ד מירית רבינוביץ | 21/11/2016 14:59

      גלי שלום,

      תודה על פנייתך.

      בהתאם לתיקון האחרון מתחילת נובמבר, הרי שבניין בן 3 קומות יהא זכאי לבנות מכוח התמ"א עוד 3.5 קומות.
      שאר הזכויות נובעות מתב"ע (תוכנית בניין עיר) ועל כן תלויות בעיר ובאזור המסוים בו מצוי הרחוב.
      על פניו כיוון שמדובר בבניין של 3 קומות, נראה כי אם היזם נתן הצעתו כפי שאת מתארת לפני התיקון לפני התיקון, הרי שהתיקון לא הפחית את כמות הקומות האפשרויות מכוח התמ"א.
      מה שכן, החישוב של השטחים יעשה כעת לפי השטח הבנוי  בפועל, כך שייתכן ששטח הקומות יקטן.
      אני מתארת לעצמי כי היזם יערוך תחשיב זכויות מחודש באמצעות אדריכל מטעמו ויוודא כי אינו מפסיד שטחים ביחס להצעה המקורית שנתן לכם.

      בברכה,

      מירית רבינוביץ, עו"ד ונוטריון
      מנהלת פורום תמ"א 38

      ז'בוטינסקי 5, רעננה
      טל':077-5500549; מייל: office@mr-law.co.il

      • תיקון 3 /א
        שרה | 22/11/2016 10:33

        היזם החתים הדיירים ביוני 2016 על הסכם אשר מסיר מהם את כל הזכויות של תמא 38 / ושל תב"ע וכל זכות אחרת והכל מכל כל אחרי אוקטובר 2016 .  הרי הדיירים לא יודעים במה זה מדובר ולכן חתמו .

        נשאלת השאלה : ישנם שני דיירים שלא חתמו עקב אי ויתור על זכויות התב"ע שמגיע להם מכוח התב"ע .

        האם העו"ד של הדיירים נהג בצורה הוגנת להחתים אותם על הסכם ויתור כללי לחלוטין ?

        והאם לשני הדיירים שמתנגדים לחתום יש עילה מוצדקת על אף שליזם יש רוב החתימות .

        תודה רבה