נציגות הבנין לתמ"א

  • נציגות הבניין לעניין התמ"א
    שילה | 16/11/2016 02:13

    שלום רב,

    בבניין שלנו התקבלה החלטה לתמ"א 38 . כאחת הדיירים בבניין קיבלתי מכתב בדאר המעדכן אותי על "נציגות הבניין לעניין התמ"א".
    להלן:
    1. תחילה נבחרה נציגות שכללה שני דיירים וכן דיירת נוספת ובעלה לשעבר אשר משמש כביכול יועץ חיצוני , (אגב דירתם מושכרת) ללא שכר,אגב, אין שקיפות אי לכך איני יודעת אם כך הם פני הדברים.

    2. הבעל הוא בנו של בעל החברה שבנה את הבניין וכתוצאה מכך המשפחה ניכסה לעצמה את המחסן המשותף שקיים בבניין , ויש קשר של שתיקה עם הדיירים הוותיקים, שזה גם לא ברור מדוע?

    3. הדיירת העבירה את זכויותיה בדירה לבנה, כתוצאה מכך היא נגרעת מהנציגות ומבקשים למנות את בנה במקום.

    משהובררו כל הסוגיות שאלותי הן:
    א. האם זה תקין ששליש מהנציגות והיועץ החיצוני יהיו נציגים,(שזה אב ובנו)  דבר אשר יכול לגרום למצב של ניגוד אינטרסים?
    ב.אני מעוניינת להתנגד, אך איני יודעת באיזה עילה?
    ג. האם אין חובה של שקיפות לגבי היועץ החיצוני אשר ,לעניות דעתי אינו עושה זאת לשם שמיים ובתום לב, ובפרט שאינו מתגורר בארץ ואף אין לו זכויות בנכס?
    ד'. כאמור משפחה זו ניכסה לעצמה את המחסן המשותף, ואני מעוניינת לראות מסמכים שהמחסן אינו משותף כפי שטוענת ועד הבית (דיירת ותיקה) , שקיפות האם זאת לא דרישה לגיטימית?

    אודה על תשובתכם בהקדם היות שאני נדרשת לתת תגובתי לכך תוך שבוע.
    תודה

    • נציגות הבנין לתמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 16/11/2016 09:36

      שילה שלום!

      נציגות לענין התמ"א צריכה להבחר על ידי רוב בעלי הדירות בהחלטה מסודרת. אין סיבה שאבו בנו המייצגים אינטרס של אותה דירה יהיו ביחד חברי נציגות.

      תפקיד חברי הנציגות בשלב זה הוא לקדם את הפרויקט. הם אינם חותמים במקומכם על ההסכם. כך שבכל מקרה אתם תראו מה ההצעה כוללת.

      לגבי המחסן עליו השתלטו - אם זה כך מה שאת צריכה לוודא הוא שבמסגרת ההצעה של היזם הם לא מקבלים תמורה המתחשבת גם במחסן.

      לענין שקיפות - ברור שצריך ויש לדאוג שעורך הדין המייצג אותכם ידאג לכך.
      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com