האם מותר לרופא משפחה לחשוף מידע פסיכיאטרי?

  • הפרת חסיון רפואי
    מאור | 02/11/2016 04:01

    שלום
    רופאת משפחה בכל הפנייה מציינת שהיה לי עבר פסיכיאטרי.
    ציון העבר לא קשור לתלונה.למשל כאב בגרון בטופס ההפנייה לרופאת אוזן גרון היא תציין את העבר הפסיכיטרי.בעיית גב והפנייה לאורטופד היא תציין עבר פסיכיאטרי.לפני הרבה שנים(יותר מעשר)צרכתי כדורים נגד סכיזופרניה וזה רשום שם כנראה בקופת חולים.דרשתי מהגברת להפסיק שכן זה לא רלוונטי לבעייה שאליה היא מפנה אותי.היא טוענת שהיא חייבת לרשום שכן חשוב שהאדם אליו היא מפנה אותי ידע שמדובר בחולה נפש שעלול להיות מסוכן.האם יש מקום לתבוע אותה ולקבל פיצוי?

    • האם מותר לרופא משפחה לחשוף מידע פסיכיאטרי?

      כל רופא מחויב לשמירה מלאה על פרטיותו של המטופל וסודיות המידע הרפואי הנוגע לו בכל שלבי הטיפול.
      כללי האתיקה הרפואית בישראל קובעים, כי הרופא ימסור רק את המידע הרלוונטי הנדרש, באופן מידתי ועל פי העניין, ויימנע ממסירה גורפת של מידע רפואי. על הרופא לשמור על סודיות המידע הרפואי שלו גם בפני חבריו למקצוע, אם אינם מעורבים בטיפול בו.
      לעקרונות אלו חריג אחד: הרופא ימסור מידע רפואי גם ללא הסכמתו של המטופל אם המידע נדרש להגנה על בריאות הזולת או הציבור. אלא שבמקרה זה אין די בשיקול דעתו האישי של הרופא ועליו לקבל את אישור ועדת האתיקה של המוסד הרפואי בו הוא עובד.
      תביעת רשלנות רפואית מוגשת רק מקום בו נגרם נזק רפואי משמעותי לטווח ארוך כתוצאה מן ההתרשלות, וזאת בפרט לאור עלויותיו הגבוהות של ההליך הנובעות מן החובה לעגן כל תביעה בחוות דעת פרטית שעלותה גבוהה. על כן, לא נראה כי יש מקום במקרה המתואר להגשת תביעה.
      יחד עם זאת, חשוב לעמוד על זכותך כי ימסר רק המידע הרפואי הרלוונטי. אם טוענת הרופאה כי המידע חיוני להגנה על בריאות הזולת - עליה לקבל את אישור ועדת האתיקה לחשיפתו.

      בברכה,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

      • חיסיון רפואי-תיקון
        מאור | 02/11/2016 18:12

        היא הסתמכה על מידע שאני מסרתי לה מיוזמתי לפני כשנה,תוך הנחה ואמון שתכבד את החיסיון הרפואי.לאחר מכן "הציעה" לעשות הערכה מחדש אצל פסיכיאטר.מה הדין במקרה בו בידיוק לאחר המידע שמסרתי לה החלה לציין זאת בהפניות השונות?
        מדובר במשהיא שמה שמעניין אותה זה לכסות את התחת שלה,בעבר נתבעה ברשלנות על ידי חולת סרטן והיא כנראה בטיפשותה חושבת שאתקוף משהו ואז יבואו אליה בטענות.
        באיזה דרך את ממליצה לי לטפלה בה?