אחוזי הפרשה לפנסיה

  • אחוזי הפרשה לפנסיה לפי הרפומה מיולי 2016
    קרן | 28/10/2016 09:50

    שלום רב!
    מקום עבודה מפריש לעובד 6% לפנסיה ו6% לפיצויים ועוד 0.6% לאובדן כושר עבודה והעובד גילה שמיולי 2016 המצב נשאר אותו דבר. כשהוא בירר אז אמרו לו שבגלל החברה "צ'יפרה" אותו כבר מלכתחילה ב0.6% והיא לא אמורה לעשות זאת אז הוא פשוט צריך לפנות לסוכן הביטוח של החברה כדי לפצל את ה0.6% שיהיה חלק לא.כ.ע וחלק לפנסיה או שהכל לפנסיה, מה שיבחר .האם זה לא בעייתי? כי לפי החוק צריך להפריש לפנסיה עוד רבע אחוז והכספים של א.כ.ע. , אחרי שעובד עוזב והוא בריא נעלמים, בניגוד לכספי הפנסיה שהם שלו .
    בנוסף, ה0.6% הם בונוס של החברה וזה לא קשור לזה שהחברה צריכה להפריש לפי החוק עוד 0.25%
    יש לציין שכן ניכו ממנו 5.75% לפי הרפורמה
    תודה רבה מראש

    • אחוזי הפרשה לפנסיה
      עו"ד לילך אקרמן | 29/10/2016 20:39

      שלום רב
      על פניו נשמע לא תקין- יש לבחון את הסכם ההעסקה וההפרשות שמבוצעות וכן את תקנון הקופה הספציפית ואף לבדוק את עמדת הקרן הספציפית לעניין זה כדי לענות

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il