רכישת רכב מחברת ליסינג

  • קניית רכב מחברת ליסינג - הטעיית הקונה
    תמיר | 27/10/2016 00:01

    שלום,
    בחודש האחרון קנינו רכב מחברת ליסינג (שנת ייצור 2013). ככל שאני מכיר רכב בשנתון הזה מחברת הליסינג אמור להיות יד ראשונה. נציג המכירות שטרח לעזור ולהציג לי את הרכב לא אמר דבר על כך שהרכב שהוא מוכר לי כבר עבר בעלות בעבר. להפתעתי (לאחר הקניה) בדקתי וראיתי שברישיון הרכב מצוין שהיו כבר בעלים קודמים... בזמן הקניה המוכר נתן לי ערימה של דפים וביקש שאחתום. שאלתי על מה אני חותם וגם אז הוא לא ציין שהרכב כבר עבר בעלות בעבר. לאחר הקניה בדקתי את הטפסים שעליהם חתמתי וראיתי שיש טופס גילוי נאות ובו מצויין כי היו בעלים קודמים. ברור לי כי מחובתי היה לבדוק על מה אני חותם... ובכל זאת האם העלמת פרט כה חשוב מצד המוכר אינה נחשבת בגדר הטעיה? או אי מסירת כלל המידע. האם יש מה לעשות בעניין בקשר לפיצוי (מחיר רכב יד 2 נמוך ממחיר רכב יד 1...). מזכיר כי מדובר בחברת ליסינג שזה עיסוקה העיקרי וההוראות אמורות להיות לה ברורות, לכן אי מסירה של פרט חשוב שכזה לא נראה לי כמעשה רשלני אלא כהטעיה מכוונת...
    אודה מאוד לתשובתך.

    • רכישת רכב מחברת ליסינג
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/10/2016 16:23

      היי תמיר,

      על עוסק במכירת רכבים מוטלות חובות מכוח חוק מכירת רכב משומש גילוי מאות, ומכוח דינים אחרים כגון דיני החוזים.

      קשה לייעץ מרחוק בלי לקבל מידע נוסף, אך משאלתך אני מבין כי לא קראת על מה חתמת וזו יכולה להיות בעיה קשה מבחינתך.

      אם היה גילוי על בעלים קודמים בטופס שעליו חתמת אני לא רואה כיצד אפשר להטיל את האחריות על חברת הליסינג, מאחר והיה גילוי.

      בנוסף, מסמך בכתב גובר על טענות בעל פה ולכן אתה נמצא בעמדה לא פשוטה, ככול וצוין במסמך את זהות הבעלים הקודמים.

      האמור מובא באופן כללי ולכן הייתי מציע שתפנה לעו"ד לצורך בדיקת הדברים בכללותם.
      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com