היכן תוגש תביעה נגד המעסיק?

  • טלפון מקב"ט והאשמה בגניבת מידע
    אייל | 26/10/2016 09:01

    שלום לכם.
    אשמח אם תוכלו לכוון אותי היכן מוגשת תביעה נגד מעסיק לשעבר מהסיבות הבאות, והאם הן מצדיקות תביעה:
    1 - לאחר סיום העסקתי פניתי לחברה בגלל בונוס שלא נכלל במשכורת האחרונה, והוא שולם לי בנפרד עם קיזוזים גבוהים מהרגיל (שליש מהבונוס ירד על מיסים). כשהתעניינתי בסוגיה הזו מול כח אדם ולגבי נסיעות שכביכול לא שולמו לי גם כן, יצר איתי קשר קב"ט החברה כדי לשאול כמה כסף אני חושב שחייבים לי. זה די הבהיל אותי, לכן פניתי במיילים רבים לחברה ועד היום הם מסרבים לענות לי האם הקב"ט מורשה לעסוק בעניינים פיננסיים.
    2 - כשהתעקשתי לקבל מענה, באחת התשובות נכתב שבעקבות מידע שהגיע אליהם, אם אחליט לעשות שימוש במידע פנימי של החברה, יפעלו נגדי..... דרשתי על זה התנצלות כי מעולם לא גנבתי מידע מהחברות בהן הועסקתי וזו בעינני האשמה בגניבה.
    האם ניתן לתבוע על העקרון של ההתנצלות בהאשמת גניבה בעיקר ועל התעלמות מתשובה לגבי כך שהקב"ט חרג מסמכותו וגרם להפחדה כששאלה זו מחייבת מענה מהנהלת חשבונות או כח אדם?
    תודה על העזרה או הכוונה
    אייל

    • היכן תוגש תביעה נגד המעסיק?
      עו"ד צילה ניהוז | 26/10/2016 12:54

      אייל שלום,
      תביעות שעילתן מכוח יחסי עובד-מעסיק מוגשות לבית הדין לעבודה.
      לכן, ככל שתגיש תביעה, היא צריכה להיות מוגשת בבית הדין לעבודה.

      יש לבחון בצורה מעמיקה יותר אם הדבר גובל בלשון הרע ואז ניתן יהיה להגיש תביעה.
      לגבי חריגת הקב"ט מסמכות, לא בטוח שהוא חרג מסמכותו. לעניות דעתי עדיף להניח לדבר ולהמשיך הלאה.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com