ליוויתי את אבי החולה בחו"ל, אני זכאי לתשלום?

  • ימי מחלה עקב ליווי הורה חולה בחו"ל
    אבנר | 25/10/2016 20:00

    שלום לצוות הפורום,
    בתחילת החודש קיבלתי הודעה טלפונית מאימי ששהתה בחו"ל בה נאמר לי שבמהלך טיול (במדינה זרה) אבא שלי עבר אירוע לב חמור וחייו בסכנה מיידית.
    הודעתי בעבודה שאני טס מיד למספר ימים לחו"ל אל אבא שלי.
    לשמחתי כשהגעתי מצבו של אבי התיצב, הוא שרד את אותו לילה וכעבור מספר ימים עבר ניתוח לב.
    בתום הניתוח נמסר לנו מבית החולים שעליו להשאר עשרה ימים נוספים בבית החולים. אבא שלי ביקש ממני בתוקף להשאר ללוות אותו ואת אימי שגם היא שהתה איתו, למשך כל התקופה בה הם ישהו בבית החולים.
    נאתרתי לבקשתו ונעדרתי ממקום העבודה למשך 3 שבועות סה"כ שמתוכם בערך 8 ימי עבודה בפועל ושאר הימים ימי חג וחופשות.
    מבדיקה שעשיתי ברשת מצאתי שיש מושג כזה שנקרא "ימי מחלה עבור ליווי הורה חולה". אציין שהליווי שלי להורים היה בעיקרו מנטלי ולא היה סיעודי אבל מצד שני יש לציין ולהדגיש שהם נמצאו תלושים במדינה זרה, מנותקים מכל מבקר וחסרי אוריאנטציה. השאלה הנשאלת פה כמובן היא האם אני זכאי למשכורת עבור התקופה?
    אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל מעט עזרה וייעוץ.
    *פרט טכני שאולי צריך לציין, אני עובד במשכורת חודשית.

    • ליוויתי את אבי החולה בחו"ל, אני זכאי לתשלום?
      עו"ד צילה ניהוז | 26/10/2016 12:31

      אבנר שלום,
      עובד יכול לזקוף עד 6 ימי מחלה בשנה על חשבון ימי המחלה שלו עקב מחלת הורה, בתנאי שההורה תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יומיומיות והוא לא שוהה במוסד סיעודי.

      ציינת בשאלתך שאביך לא היה תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יומיומיות. לכן, על פי החוק היבש, אינך זכאי לתשלום ימי המחלה.
      יחד עם זאת, ממליצה לנסות לדבר עם המעסיק ולהגיע איתו להסכם כלשהו.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      בברכת בריאות איתנה,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com