אני קונה בית מכסף שלי - לערוך הסכם ממון

  • האם יש צורך בהסכם ממון
    מתן | 16/10/2016 10:03

    שלום רב, אני בתהליך של רכישת בית בארה"ב, הממון לרכישה הוא מהכסף הפרטי שלי ומגיע מהחשבון הפרטי שלי בלבד, בו אשתי מזה שלוש שנים לא רשומה ולא מיופת כח ולא הייתה מעולם. כמו כל גבר אני חושש מהתרחיש הגרוע מכל של גירושים מכוערים בעתיד, האם יש לי צורך לעשות הסכם ממון לפני רכישת הבית? ואם כן, מה הוא התהליך של חתימת ההסכם וכמה זה אמור לעלות לי? תודה מראש

    • אני קונה בית מכסף שלי - לערוך הסכם ממון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/10/2016 20:37

      מתן שלום,

      רצוי מאוד לערוך הסכם ממון, בו שניכם מאשרים שהדירה היא שלך בלבד.
      העלות תלויה בעו"ד אליו פונים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' בת גלים 3, חיפה

      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

    • מה זה "כסף פרטי שלך" אם אתה נשוי?
      שאול | 23/10/2016 14:55

      גם אם הכסף הוא בחשבון רק על שמך, עדיין זה כסף משותף לך ולאשתך, שהרי מן הסתם אתה מפקיד את המשכורת שלך בחשבון זה. אך זה לא הופך את הכסף לשלך בלבד, כי אם לתא המשפחתי ולאשתך יש חלק בזה.

      כדאי שתברר את הסוגיה הזו, לפני שאתה רוכש, כי יש בה פוטנציאל בעייתי למדי, בעיקר אם אתה חושש מגירושין, גם אם לא יהיו מכוערים ועל אחת כמה וכמה אם כן יהיו מכוערים.

      משום שהמבחן הוא התא המשפחתי ולא על שם מי רשום הרכב, מכונת הכביסה או חשבון הבנק.

      גם אם אשתך מקסימה היא לא תוותר בקלות על הזכויות שלה. כשם שאתה לא תוותר על שלך. ואם אתה רוכש בית לא משנה היכן מהכסף השייך לתא המשפחתי, הרי שמחציתו שייך לה, גם אם יהיה רשום על שמך.

      אא"כ מדובר בכסף שקיבלת במתנה מההורים שלך או מהמשפחה או מירושה שאז זה באמת שייך לך.
      אך כסף מעבודה/עסקים/זכיה בפיס וכו' שייך לשניכם כל עוד אתם נשואים ומנהלים משק בית משותף.

      יתכן שנסיבות מסוימות גם הסכם ממון לא יעזור לך אם חלילה תתגרשו. משום שהיא עלולה לטעון שהיא לא הבינה בדיוק וניצלת את תום ליבה וכו' וכו'.

      לכן, לך לעו"ד שיתן לך תשובה בהסתמך על "התמונה המלאה" ולא על סמך הצהרתך שמדובר "בכסף שלך", רק משום שאתה סבור שכסף שנמצא בחשבון הבנק שלך שייך רק לך ולא לאשתך.

      אני משוכנע שלא חשוב כמה יעלה הסכם ממון, במקרה שאתה מציג, הוא יהיה זול יותר מהסכום שתוציא בעתיד, אם חלילה תקלע לגירושים וקל וחומר גירושים מכוערים, כדי לגלות בדיעבד אם הבית שרכשת בארה"ב "מהכסף שלך" הוא אכן הבית שלך בלבד או שחציו הוא גם של רעייתך.

      ויתכן גם שהתרגיל הזה יגרום לגירושין מכוערים כי אנשים גם טובי לב ובעיקר הם, אינם אוהבים להיות מרומים. לבטח לא על ידי בני משפחה ובעיקר הבעל ו/או הילדים.

      זכור את אשר כתוב בפיוט לכה דודי שקוראים בליל שבת: "סוף מעשה, במחשבה תחילה".

      מכל מקום, חג שמח!