האם הבנק חייב לידע שותף בחשבון על פעולות בו ?

  • יידוע שותף שווה לא פעיל בחשבון לגבי הלוואות וחריגו
    שמרית | 18/10/2016 15:34

    כשהתחתנו הצטרפתי לחשבון הבנק של בעלי כשותפה שווה, אבל לא הייתי פעילה בחשבון ולא העברתי את משכורתי אליו (יש לי חשבון משלי). לאחרונה נודע לי אחרי שהגיעו מכתבים מחברות האשראי על חובות כספיים. אני רוצה לספר שלא הייתי בטוחה שאני עדיין שותפה שווה. מה שכן כבר ידעתי שבעלי נתן כספים רבים לאיזה נוכלת (עשרות אלפי שקלים בעיקר בצ'קים)
    . אז פניתי לבנק על מנת שתהיה לי גישה באינטרנט לחשבון. ולחרדתי ראיתי מינוסים עצומים והלוואות שהוא לקח ללא ידיעתי וללא הסכמתי בכתב. שאלתי:
    1. האם הבנק היה צריך את חתימתי  לפי חוק כשותפה על הלוואה שנתן לבעלי ?
    2. האם היה צריך ליידע אותי על החריגות, לדוגמא צ'ק שניתן על ידי בעלי בסכום 15,000 ₪ ב-19/2/2016 וחזר. וגם צ'קים שניתנו ב-10/2/2016 וב-14/2/2016 על סך 10,000 ₪ ולא חזרו, אבל מדובר בסכומים גדולים, וגם על כך שהוא עבר את מסגרת האשראי שלו שהיא 20,000₪ ? כי אם הבנק היה מיידע אותי הייתי עוצרת את הזרמת הכספים לאותה נוכלת.
    בבקשה עזור לי.

    • האם הבנק חייב לידע שותף בחשבון על פעולות בו ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/10/2016 18:42

      שלום רב,

      ככלל, הבנק יוצא ידי חובת "היידוע" - בהקנותו גישה לבעלי החשבון למידע אודות החשבון, דרך האינטרנט, מסופונים, טלפון וכמובן דפי החשבון.

      הבנק לא מנהל מעקב מיהו השותף הפעיל, וחובותיו זהות כלפי שני בעלי החשבון.

      המפתח לבירור שאלתך טמון בשאלה למי ניתנו זכויות החתימה בחשבון: לשניכם ביחד או לכל אחד מכם לחוד.

      אם לשניכם ביחד - הרי שהבנק פשע ככל שנתן לבעלך לבצע פעולות חיוב בחשבון בחתימתו בלבד.

      ברם, ככל שזכויות החתימה הינן לכל אחד בנפרד, הגישה המשפטית הינה שהדבר מגלם הסכמה מראש של שותף לפעולות השותף האחר, וככלל, אין זה מעניינו של הבנק לברר טיב פעולותיו של שותף בודד.

      כידוע, לכל כלל יש חריגים, ואכן , בפעולות חריגות באופן מהותי בחשבון: משיכה גדולה ביותר, הלוואה בסכום גדול, בנקאי סביר יפעל לברר או לקבל הסכמת השותף לחשבון.

      על מנת לברר האם במקרה שלך הבנק התרשל או לא, חייבים לברר את התנהלות החשבון לאורך זמן. מציע שתפני לעו"ד המתמחה בתחום, ע"מ שיבדוק ויחווה דעתו האם הבנק התרשל.

      בהצלחה !

      בברכת חג שמח !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • אני צריכה לקבל ייעוץ אישי. לפנות דרך משבצת ייעוץ
        שמרית | 22/10/2016 11:05

        אישי ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 22/10/2016 19:40

          שלום רב,

          בשמחה, את מוזמנת להתקשר למשרדי לאחר החג.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il