מימוש תקופת האופציה

  • סעיף אופציה ושוכר חלופי
    דנה | 28/06/2016 12:43

    אני מתגוררת בשכירות בבאר שבע ובקיץ שעבר חתמתי על חוזה שכירות עד ליום 30.9.16. במעמד החוזה, ניתנה אופציה להארכה לשנה נוספת עד ליום 30.9.17 וכן נקבע שכר הדירה לשנת האופציה. השנה החלטתי שאני עוזבת את הדירה ומצאתי דירה חלופית שבה החוזה מתחיל בספטמבר. יצרתי קשר עם בעל הדירה והודעתי שאני לא מממשת את תקופת האופציה ושאני מעוניינת לפרסם את הדירה ולמצוא דיירים חלופיים שיכנסו באוגוסט. כלומר, חודשיים לפני סוף החוזה שלי. בתגובה אמר לי בעל הדירה שלמעשה מישהו כבר שילם לו מקדמה והוא יכנס בתחילת אוקטובר (כלומר בסוף החוזה שלי.) אני מרגישה שלא ניתנת לי האפשרות להשתחרר מהחוזה כיוון שאף דייר לא ירצה להיכנס לחודשיים. מיד לאחר שיחת הטלפון שלחתי לו הודעה שאני עוד לא בטוחה לגבי תקופת האופציה ויתכן ואממש אותה. על פי החוזה יש לי 60 יום להודיע למשכיר. המשכיר מתעקש להכניס לדירה שוכר מטעמו ולא מוכן לשמוע על דיירים חלופיים שאנחנו מציעים לו, שיכולים להיכנס לדירה בזמן שגם משרת את האינטרסים שלנו, על מנת לא לשלם כפל שכר דירה. האם תקופת האופציה היא רק של השוכר? האם אני יכולה להתייחס לתקופת האופציה כזכות שיש לי בחוזה למעשה 12 חודשים נוספים שאני רשאית לממש? בעל הדירה רשאי למצוא דייר חלופי ללא שניתנה לי האפשרות למצוא דיירים שיכולים להיכנס לדירה בתאריך שישרת גם את האינטרסים שלי?

    • מימוש תקופת האופציה
      עו"ד שחף גרוס | 28/06/2016 22:23

      דנה שלום,

      המענה לשאלתך מצוי בתנאי החוזה. אם האופציה ניתנה לשני הצדדים, אזי גם למשכיר הייתה זכות להודיע לך על סיום ההסכם. אם לא, אז לא יכול היה לעשות זאת. עם זאת, העובדה שהודעת לו על כך שאינך מממשת את האופציה מחלישה את טענותייך כלפיו.

      באשר למציאת דייר חלופי, הרי שלמיטב הבנתי, לא הגביל המשכיר את האפשרות הזאת, אלא שאת מעריכה שזאת לא אפשרות ריאלית נוכח העובדה שנותרו לך חודשיים בדירה.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net

      • '
        דנה | 28/06/2016 22:30

        ערב טוב ותודה על המענה. הודעתי למשכיר 3 חודשים לפני, במקום חודשיים וכעבור שעתיים כבר שלחתי לו הודעה שבהתחשב בנסיבות אני לא אוכל לעזוב את הדירה, כי זה כרוך בהפסד כלכלי כבד.
        המשכיר מטעמו אמר לי שכבר ביום שבת מקדמה, וזאת עוד לפני שהודעתי לו.
        מבחינתי הוא מגביל את האפשרות שלי בכך שאני לא יכולה למצוא דייר חלופי שיכנס בנעליי לחודשיים הללו+ תקופת האופציה.
        זה לא זהה לסיטואציה שבה הייתי מודיעה לו שאני מממשת את תקופת האופציה ולאחר מכן מוצאת דייר שייכנס בנעליי?
        תודה רבה

        • קובץ מצורף זכרון דברים דוגמה ספציפית מכירה דירה
          אלי | 07/08/2016 10:43

          מצורף        דוגמה ספציפית  ל זכרון דברים מכירה דירה

          • זכרון דברים מכירת דירה הדבקה ישירות
            דן | 22/10/2016 08:59

            זיכרון דברים   שנערך ונחתם ב____________ ביום _____ בחודש _____ שנת______     ב י ן :                   ______________________                    ______________________                    ______________________                  ת.ז._____________________ (מצורף העתק תצלום של ת.ז)                    (להלן: "המוכרים" יחד וכל אחד לחוד)                                            - מצד אחד -   ל ב י ן :        ______________________                    ______________________                    ______________________                 ת.ז._____________________ (מצורף העתק תצלום של ת.ז) (להלן: "הקונים" יחד וכל אחד לחוד )                                                                                                        - מצד שני -   הואיל    והמוכרים הינם הבעלים הרשומים בלשכת רישום המקרקעין של דירת מגורים בת ____ חדרים בשטח של _________ ברחוב _________________ מס' ___  דירה מס' _____ בקומה_____ ביישוב______ בחזית/עורף ,  הידועה כגוש _______חלקה _______תת חלקה____ הרשומה בלשכת רישום המקרקעין ב- ___________ (להלן "הדירה");    והואיל   והקונים ראו את הדירה ומצאוה מתאימה לצרכיהם; והואיל   והקונים מעוניינים לקנות את הדירה מהמוכרים, והמוכרים מעוניינים למכור את הדירה לקונים; והואיל   והמוכרים מצהירים כי הדירה נקיה מכל שעבוד ו/או חוב ו/או משכון ואין מניעה כלשהי למכור את הדירה, למעט משכנתה לטובת בנק............................ אשר תבוטל ותמחק / תיגרר על ידי המוכרים. והואיל והקונים טרם בדקו את רשום זכויות המוכר בדירה; והואיל המוכר מצהיר כי הנכס תקין וכל ליקוי מהותי הידוע למוכר הובא לידיעת הקונה (ליקוי בעניין................................................... וליקוי בעניין ה...............................................) והואיל   והצדדים מעוניינים להעלות על הכתב את עיקרי התחייבויותיהם בגין הדירה,                      לפיכך הוצהר, הותנה והוסכם בין הצדדים כדלקמן:                      1.                 התמורה                        1.1        תמורת הדירה ישולם ע"י הקונים סך של ___________________        ש"ח (במילים:________________________________________________)                                    1.2             במועד חתימת זיכרון הדברים משלמים הקונים על חשבון התמורה סך של ________ ₪ כדמי רצינות .                                    1.3             בנוסף, מפקיד הקונה שיק מקדמה  בגובה ________________ 2.                 מסירת החזקה   מוסכם בין הצדדים כי מועד מסירת החזקה בדירה יהיה מיד עם השלמת תשלום מלוא התמורה   .           הדירה תימסר כפי שהיא במצבה ביום זיכרון דברים זה, למעט בלאי סביר, כשהיא נקיה מכל חפץ, למעט המוסכם שיישאר.   3.               הסכם מכר סופי             הצדדים ייחתמו על חוזה מכר מפורט ומוסכם באמצעות עורכי דין .                   4.          הפרות                                      2.1             היה ואחד הצדדים יפר את הוראות זיכרון דברים זה -  יפצה הצד המפר את הצד הנפגע בסך של _____________ש"ח / בשיעור %____(___________) מתמורת הדירה /    (_______________________________) .                                    2.2             סכום זה יחשב כסכום פיצוי מוסכם וקבוע מראש ללא צורך בהוכחת נזק כלשהו והצדדים לא יוכלו לטעון כנגדו ו/או כנגד שיעורו.   6.           חתימת המוכרים על זיכרון דברים זה תחשב כאישור לקבלת הסכום והשיק               לעיל שנמסרו ביום חתימה על זיכרון דברים זה. 7.        תשלום המיסים : מיסי עירייה +היטל השבחה+ וועד בית+ מס שבח מקרקעין         ישולמו ע"י המוכרים, אם בכלל, ומס רכישה ישולם ע"י הקונים, אם בכלל.     8.           כתובות הצדדים להסכם זה הן כמוצג במבוא להסכם זה, כל הודעה שתישלח בדואר                רשום, לפי אחת הכתובות הנ"ל, תחשב כאילו הגיע לצד המשולח בתום 5 ימים מיום                  שליחתה, ואם נמסרה ביד, בעת מסירתה.   9.        כל שינוי בזכ"ד זה ייעשה אך בכתב יד + חתימות.   ולראיה באו הצדדים על החתום: _______________   _______________ המוכרים   הקונים