דרישה ותביעה להגדלת המזונות

  • שאלה בנוגע למדור
    שרון | 20/10/2016 22:26

    לי ולגרושתי ילד כבן 17, גרושתי החלה בהליך גישור ( כשל ) ובעזרת עו"ד שלה מנסים להגיע להסכמות או תביעה.

    לטענתי היא מרעילה בצורה קשה והקשר עם הילד הורע משמעותית בשנה האחרונה על רקע נקמה כי לא רציתי לחזור אליה ולהרחיב את המשפחה.
    בהסכם שאושר בזמן הגירושין לפני 12 שנה נכתב כך :המזונות יהיו כ 1320 צמודים , היום זה כ 1600. ואח"כ שליש יועברו לילדה לא לאמא.
    כמובן משלם הוצאות נוספות כנדרש בחוק.מודגש בסעיף כי ההסכם סופי ומוחלט ואין אפשרות לתביעות מכל סוג שהוא.

    בזמנו הייתה לנו דירה ולכן לא התייחסו למדור פרטני , זה הובן כדבר שנכלל במזונות למרות שלא רשום בצורה ספציפית. אחרי כשנה מכרנו את הדירה וחילקנו בניינו את מה שנשאר.

    כעת היא דורשת כשנה לפני סיום המזונות :תוספת מדור של שליש משכנתא שלה, תוספת בגובה 1000 שח.
    אח"כ רוצה ששליש מזה יתווסף למזונות המופחתים בין גיל 18- 21 יועברו אליה ולא אל הילד.
    רוצה שנשנה מסיום הלימודים ולא מגיל 18 ומדובר על כמה חודשים נוספים.
    כלומר 1600 חלקי 3, + 333 שח כל חודש מסיום הלימודים.
    בהסכם רשום מגיל 18

    השאלה האם יש לה זכות אחרי כל כך הרבה שנים לדרוש
    דבר כזה קדימה ולהראות שהנסיבות השתנו כי תנאי המחיה עלו וכדומה.
    תודה על כל תשובה

    • דרישה ותביעה להגדלת המזונות
      עו"ד אמיר זבולון | 28/10/2016 09:32

      שרון שלום,

      נושא מזונות הילדים לעולם אינו סגור ותמיד יהיה נתון לשינוי ככל ויש שינויים בנסיבות, גם באם נרשם שלא יהיו תביעות נוספות.

      באם הוגשה תביעה ו/או התקיימו פגישות גישור בנושא הרי מוטב שתפנה לעורך דין ותעזר בשרותיו לאחר שהוא ילמד את ההסכם ואת טענותיה של הגרושה.

      בברכה,

      אמיר זבולון, עורך דין ומגשר
      מנהל פורום דיני משפחה

      רחוב דיזינגוף 130, תל אביב
      טלפון: 03-7365050; מייל amir@azlaw.co.il