חלוקת רכוש לאחר הגירושין

  • ידועים בציבור
    אריאלה | 18/10/2016 19:16

    אני גרושה משנת 2004 אך חזרנו בשנת 2006 ומאז ועד היום אנו חיים תחת קורת גג אחד, למרות ניסיונותיי החוזרים ונשנים שיעזוב את הדירה, הוא מסרב ולכן החלטתי שאני עוזבת את הדירה שהיא אינה בבעלותנו אלא בשכירות. עזבתי את הדירה ולקחתי עימי את הרכוש שאני קניתי לבדי. האם הוא יכול לתבוע תביעת רכוש לאחר שניתן כבר פסק דין משנת 2004 ובית הדין הרבני כבר דן בענין הרכוש ? ובהיותנו ידועים בציבור, האם יש לו זכות לתבוע רכוש שאני לבדי קניתי?

    • חלוקת רכוש לאחר הגירושין
      עו"ד אמיר זבולון | 28/10/2016 08:16

      אריאלה שלום,

      מאחר וחזרתם לחיי שיתוף לאחר הגירושין אותה קיימתם לאורך 10 שנים הרי, שמלבד למטלטלין אותם נטלת הרי שניתן לחלוק זכויות רכושיות נוספות ובאם הגרוש ייבחר להגיש תביעה רכושית נוספת, הרי שסלולה בפניו הדרך לעשות כן. חלוקת הרכוש עשויה להתקיים בנוגע לזכויות הפנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, חשבונות בנק, המטלטלין ועוד.

      כדי לקבל תמונת מצב קונקרטית עלייך לפנות לעורך דין לקבלת ייעוץ פרטני ואישי בהתאם למלוא הסיפור והנסיבות.

      בברכה,

      אמיר זבולון, עורך דין ומגשר
      מנהל פורום דיני משפחה

      רחוב דיזינגוף 130, תל אביב
      טלפון: 03-7365050; מייל amir@azlaw.co.il

      • חלוקת רכוש - תגובה
        אריאלה | 29/10/2016 11:54

        תודה רבה על התשובה. ממה שאני מבינה , את המיטלטלין שקניתי ולאחר שאני מציגה קבלות, הוא לא יכול לדרוש. אתה אומר שהוא יכול להגיש תביעה לענין זכויות פנסיוניות. אבל אין כלום, לא זכויות פנסיוניות לא חשבונות בנק , אין לנו שום דבר. הוא תובע אותי גם לענין תשלום חובותיו שנצברו במהלך תקופת הנישואין, וזאת לאחר מתן פסק דין בשנת 2004 שבו לא נאמרה מילה וחצי מילה על חובות, האם הוא יכול לבקש ממני תשלום מחצית חובות ? מה גם שהוא נמצא כיום בהליך פש"ר. אודה מאוד על תשובתך.