האם ישנם שופטים אשר מרשים לעצמם לזלזל בצדדים למשפט?

  • שופטים מתנשאים מזלזל שעושים שימוש לרעה בכוח משרה
    גבי | 04/10/2016 21:03

    האם זה רק אני או שנדמה ששופטים מרשים לעצמם לתת יחס לא מכובד לצדדים מתוך חשש שהצד השני לא יפעל מולם שאחרת הם יתנקמו בו בפסק הדין?
    כמה זה נפוץ

    • האם ישנם שופטים אשר מרשים לעצמם לזלזל בצדדים למשפט?
      עו"ד אלי לוטן | 05/10/2016 11:30

      כמו בכל עיסוק - יש כל מיני התנהגויות. בד"כ שופטים מקפידים על התנהלות נאותה.
      ראה למטה התייחסותי המלאה:

    • שופטים, עורכי דין ותלונות שביניהם
      עו"ד אלי לוטן | 06/10/2016 16:08

      היי גבי,
      כמו שהתלונה הזאת מגיעה מהצד שלך, אני שמעתי לא מעט שופטים שמתלוננים על עורכי-דין.
      התלונות הנפוצות הן שעורכי דין מגיעים לא מוכנים לדיון, לא מכירים את התיק, מפספסים טענות שהן לטובת הלקוח שלהם, שמתווכחים סתם, שנוהגים לא בנימוס, ועוד ועוד טענות. הרבה שופטים אומרים - "איפה עורכי הדין של פעם?" - ועורכי דין אומרים... ניחשת בוודאי...
      כאלה החיים - שופטים מתלוננים על עורכי דין, עורכי דין מתלוננים על שופטים - כך היה וכך יהיה ובסוף מגיעה הפגרה וכשהיא נגמרת כולם מתלוננים ש"בכלל לא הרגישו פגרה", ואז חוזרים להתלונן על הדברים הרגילים.
      כולם מתלוננים וחלק - צודקים.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • שופטים מושחתים
        ינאי שוורץ | 08/10/2016 12:37

        שלום
        אבי התבקש להגיע לבית משפט (שוטרים לקחו אותו מהבית) בטוענה של משפט לגבי חוב ישן, בבית הדין הוא אולץ להסכים לחתום על טופס כלשהו - מה שהסתבר שעכשיו השופט יכול לשפוט אותו על פרשת מזונות שהוא לא שילם -לא נתנו לו אפשרות להתכונן לדיון (להביא תדפיסי בנק וכדומה שמוכיחים שהוא כן שילם) לבסוף הוא "בילה" מספר ימים במעצר, השופט לא הסכים אפילו לידחות קצת את הדיון כידי שזוגתו תוכל להביא את ההוכחות שהוא כן שילם מהבית (ולא יידעו אותו מראש שזו מטרת הדיון) במסדרונות בית המשפט הסבירו לו שלא מומלץ להתלונן נגד שופטים למרות שברור שנעשה פה עוול, כי השופטים נקמנים והוא רק יסתבך עוד יותר.
        אבי היה לאחר אירוע מוחי (הוכרו לו 100% נכות) ובכל זאת הוא נלקח כך למעצר, מה שמאוד סיכן את בריאותו עוד יותר.
        אז כן! הבית משפט מושחת

        • התנהלות במקרה של חוב
          עו"ד אלי לוטן | 09/10/2016 14:08

          שלום ינאי,
          הסיפור שהעלית מצער מאד. נשמע שהיו הרבה מאד גורמים שכשלו. אביך היה צריך לקבל אזהרה ותביעה והזמנה לדין, כמקובל. לא ברור מדוע לא קיבל ומה היה הכשל?
          יתכן שהיה גם כשל מצד התובעת למזונות.
          יכול גם להיות שאביך יכול היה, בנקודות מסויימות, להתנהל אחרת ולמנוע לפחות חלק מהתקלות.
          כמו שאמרתי - הסיפור אפשרי אבל צריכות לקרות הרבה תקלות כדי שיקרה מה שקרה. ולא - "שופטים מושחתים" - זה לא חלק מהתקלות. קרו דברים אחרים.

          בברכה,

          אלי לוטן, עו"ד
          מנהל פורום עורכי דין

          ז'בוטינסקי 33, רמת גן
          טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

          • מושחתים מאוד
            ינאי | 09/10/2016 14:36

            כפי שהכתבתי כבר קודם, אבי היה מאושפז בבית חולים חודשיים לאחר שלקה באירוע מוחי , באותו הזמן הוא התקשה לשלם מזונות ע"פ חוק....
            הוא הובא לפני השופט ע"י שוטרים שהסבירו לו שזה רק עיניין קטן ושאין צורך שהוא יביא איתו משהו לדיון - כי זה דיון לגבי חוב ישן לעיריה, לאחר דקה של דיון השופט פנה לעסוק בתיק המזונות (גרושתו היא אישה רעה ונקמנית) היא תבעה אותו בטענה שלא שילם מזונות למרות שיש לו הוכחות שהוא כן שילםם (העברה בנקאית+תדפיס)
            לא נתנה לו אפשרות להתכונן כראוי לדיון ולכן השופט פסק שבועיים מעצר (אפילו השוטרים היו נבוכים - והיו צריכים למצוא לו כלא מיוחד בשל מצבו הרפואי העדין)

            גועל נפש של מערכת משפט

    • האם זה נפוץ שמתנקמים בצדדים בפסק הדין למי שלא נותן
      גבי | 06/10/2016 18:07

      האם זה נפוץ שמתנקמים בצדדים בפסק הדין למי שלא נותן להם את היחס שהם רוצים?

      • האם זה נפוץ?
        עו"ד אלי לוטן | 09/10/2016 14:09

        לא.

        בברכה,

        אלי לוטן, עו"ד
        מנהל פורום עורכי דין

        ז'בוטינסקי 33, רמת גן
        טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

    • האם זה אני או שעו"ד מזלזלים ביחסם ללקוח
      ?יואב משי?‎ | 13/10/2016 17:25

      האם יש הבדל ביחס שמקבל לקוח שמסופק לעו"ד מהסיוע המשפטי,לבין לקוח שמשלם ישירות לעו"ד? לצערי התשובה חיובית,יש הבדל,וזאת לאור נסיון אישי עם לפחות 2 פרקליטים שטופלתי על ידם דרך הסיוע המשפטי,בהשוואה לעו"ד ששכרתי בעצמי,האם זה אומר שכל הפרקליטים בסיוע המשפטי כאלה?לא,כשם שכנראה לא כל השופטים מזלזלים,הכללה היא כידוע בעייתית,ויש לבחון כל מקרה לגופו,ואז להשכיל,ואגב השכלה יכולה לפטור אדם מבורות אך לא מטיפשות,שנה טובה