הצמדת שטח דירת גן

  • הוצאת שטח משותף לדירת גן - הריסה ובנייה
    אנונימי | 29/09/2016 15:20

    בהריסה ובנייה יש רוב 80% לפרוייקט - האם מותר לרוב הזה להשתמש ברכוש המשותף - בשטח הגינה המשותפת- לשם הצמדת גינות פרטיות לדירות הקרקע החדשות שייבנו או שחוק המקרקעין דורש 100% הסכמה לפעולה זו? שכן, הצמדת גינות פרטיות לדירות חדשות זו לא פעולה הכרחית לחיזוק על פי הפסיקה הקיימת.
    האם דייר המתנגד לדירות גן ומסכים לדירות קרקע - תתקבל תביעתו אצל המפקח?

    • הצמדת שטח דירת גן
      עו"ד אילן הלוי | 30/09/2016 16:51

      שלום רב!

      שאלה מורכבת ואין עליה תשובה אחידה. לפי נוסח שאלתך אני מבין שקראת את פסק דינו של המפקח סילברמן בענין זה.
      חוק המקרקעין מחייב הסכמה של 100% להוצאת שטחים מהרכוש המשותף. השאלה היא לגבי היחס בין חוק המקרקעין לבין חוק החיזוק.

      תשובה לשאלה זו קשורה גם למצב העובדתי בנסיבות כל מקרה.

      אני מאוד מקווה ששאלה זו תגיע להכרעה משפטית בבית המשפט המחוזי שכן היא חשובה. חשובה אגב לא רק לנושא של הצמדת גינות אלא גם להצמדת חניות לדירות הקיימות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • קראתי את פסק דין המפקחת חיפה - יעל ליבוביץ 318/13  לת
        אנונימי | 30/09/2016 17:54

      • בקשה להבהרה
        אנונימי | 30/09/2016 19:32

        הכוונה בשאלה -  לדירות גן של הקבלן לא של מי מבעלי הדירות בבניין הקיים - בבניין הקיים אין דירות קרקע - הקבלן רוצה לבנות בשטח המשותף דירות גן שיהיו שלו.
        המתנגד לדירות גן מסכים לדירות קרקע עם מרפסת.
        אודה לך לתשובה.

        • הבהרה לגבי הצמדת דירות גן
          עו"ד אילן הלוי | 09/10/2016 08:43

          שלום רב!

          מתנצל על האיחור בתשובה בגלל החגים.

          אני לא רואה הבדל בין הצמדה לדירות הבעלים ובין הצמדה לדירות היזם. אותו הגיון צריך להיות בשני המקרים. כך שהנושא הוא בעייתי ועדין לא נאמרה בו המילה האחרונה.
          לפחות כיום נראה כי זו עילת התנגדות שעשויה להתקבל. אני מבין שהמתנגד מתנגד להצמדת שטח גינה גדול ומוכן להצמיד רק שטח בגודל מרפסת. אם זה המצב - המפקח יעשה שמיניות באויר דעתי כדי לאשר את ההסכם.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • שאלה מקסימה: avoir le beurre et l'argent du beurre
      MINOUCHE | 03/11/2016 17:17

      תשובה לשאלה זאת חייבת להיקבע כבר מראש:
      השאלה הזאת מתייחסת גם למקרה שלי ולעוד הרבה קהל במיוחד בתל אביב . היזם בפרוייקט שלנו גם תיכנן הצמדת גינה
      אנגלית לדירה שתשתייך ליזם ו או לדייר , בעל מרתף .
      אז למה הרשויות לא יתנן מענה לזה לפני שדייר כמוני ישבור את הראש ויפסיד את כוחותיו להתמודד עם סוגייה כזאת , סוגייה שמצד אחד התמ"א מכריזה על הסכמה של 80 % . והסרבן לדין , ומצד שני להצמדת קרקע דרוש 100 % .גם אנשים גדולים לא ענו על כך. אז למה שהדייר המסכן יתחיל לשבור את הראש. ובמיוחד לכפות גם את התמ"א וגם את הסוגייה על הדייר !!!