תנועה במעגל תנועה

  • קובץ מצורף מעגל תנועה עם 2 נתיבים
    אמיר | 26/09/2016 17:52

    שלום לחברי הפורום

    היום הגעתי למעגל תנועה בעל 2 נתיבים ו-4 יציאות.
    נכנסתי לנתיב הימני שהיה פנוי. רכב אחר היה בנתיב השמאלי של הכיכר והוא חתך אותי כדי לצאת מהכיכר מהנתיב הפנימי שלו.

    אשמח לחדד את הידע ולהבין למי זכות קדימה בכיכר?
    תודה מראש לעונים

    • תנועה במעגל תנועה
      יעקבי | 26/09/2016 20:32

      שלום אמיר,
      יש להתייחס למעגל תנועה כאל צומת לכל דבר ועניין.
      הכניסה למעגל תנועה דו-נתיבי יכולה להיעשות מכל נתיב.
      היציאה ממעגל תנועה - מהנתיב הימני (החיצוני)!
      נהג היוצא מהמעגל מהנתיב הפנימי "חותך" את הנוסעים במעגל החיצוני ועלול לגרום לתאונה. עליו האחריות. הוא חייב לתת זכות קדימה לנעים במעגל החיצוני.
      הערה: מעגל תנועה עם שני נתיבים או יותר צריך להיות בעל היקף גדול!

      • תודה רבה רבה הסבר מובן מאוד  לת
        אמיר | 26/09/2016 20:53

      • קובץ מצורף צאו כבר מהפרובינציה הקטנה אל העולם הגדול
        עמית | 27/09/2016 11:40

        ראו דרכיה ולמדו איך להתנהג במעגל תנועה דו נתיבי.

        • תנועה במעגל תנועה
          יעקבי | 27/09/2016 20:16

          שלום עמית,
          האיורים יפים וקורקטיים אך במציאות לא נוהגים כך ומכאן הסכנה. שאל כל מורה נהיגה (!) ויאמר לך שעדיין בארצנו אין משנה סדורה בנושא תנועה במעגל תנועה.
          שים איור Straight על איור U-turn  והרי לך מתכון לתאונה.
          שנה טובה.

          • הי עמית, רכב צריך לתת זכות קדימה לרכב שבנתיב שאליו
            אמיר | 27/09/2016 20:57

            ברצונו לעבור, אז למה פה אתה מצדיק נהג שנכנס לי לנתיב ללא מתן זכות קדימה? אתה רוצה שאתן זכות קדימה גם לנתיב החיצוני וגם לפנימי? רק ביום כיפור אצליח להיכנס למעגל התנועה.
            אם נתתי זכות קדימה בנתיב הימני בכניסה למעגל התנועה אז נהגתי כחוק.
            ואם רכב בנתיב השמאלי רוצה לצאת ימינה הוא חייב לתת זכות קדימה לרכב שנמצא בנתיב שאליו הוא רוצה לעבור ולא "לחתוך" אותי.
            לכן אני חושב שהיציאה ממעגל תנועה בעל 2 נתיבים חייבת להיות מהנתיב הימני. אלו ש"תופסים טרמפ" ויוצאים מהנתיב השמאלי מסתכנים ויהיו אשמים במקרה של תאונה.

            • אמיר, אם הגעת למצב שבו הנך מקביל לנוסע בפנימי
              עמית | 28/09/2016 14:09

              1. נכנסת למעגל לפני שהנהג בפנימי חלף על פניך = לא נתת זכות קדימה לרכב במעגל.
              2. נסעת מהר יותר מהנוהג בפנימי = החלת בעקיפה מימין.

              בשני המקרים בצעת עברות תנועה.במידה והיית נוהג כנדרש, נותן לרכב לחלוף על פניך, נוסע בהתאם לתנאי הדרך, לא היה נוצר מצב שבו הנך מקביל לרכב בפנימי והוא לא היה "חותך" אותך.

          • בבקשה, שאלת את אבא שלי
            עמית | 28/09/2016 14:18

            אשר שמש בזמנו בוחן נהיגה בחולון וברבות הימים גם שימש כמורה נהיגה.
            כניסה ויציאה במעגל תנועה בעל 4 זרועות:
            הרוצה לצאת ביציאה ה-1(פניה ימינה), יאותת ימינה על רצונו בכניסה יעבור את המעגל דרך הנתיב החיצוני כשהוא מאותת ימינה ביציאה.
            הרוצה לצאת ביציאה ה-2(נסיעה ישר), יעבור את המעגל הן מהנתיב החיצוני והן והפנימי(ע"פ בחירתו) ויאותת ימינה ביציאה.
            הרוצה לצאת ביציאה ה-3 או לחזור על עקבותיו(U), יאותת שמ' בכניסה ויעבור את המעגל דרך הנתיב הפנימי כשהוא מאותת ימינה ביציאה.
            התנהגות כזו מקובלת בכל העולם.
            יוצאים מן הכלל הם מעגלים גדולים(כגון ככר המדינה) או כאלו שרחבים מדי(כגון שער הנצחון בפריז).
            בכל מקום בו נהגתי, זו היתה דרך התנהגות המקומיים.

            • לא מצליח להבין אותך
              אמיר | 28/09/2016 14:46

              א" אני נהג משאית, נכנסתי לנתיב הימני מכיוון שרציתי להמשיך ישר בכיכר ולא היה טעם לזגזג בין הנתיבים. לא היה אף אחד בכיכר בטווח ראייה במקרה הזה ספציפית.
              ב" זה לא היה רכב זה היה קטנוע שנסע לו במהירות בכיכר (לא יודע איך משאית יכולה לעקוף קטנוע). והוא פנה שמאלה מהיכן שהגיע וניסה לצאת מהנתיב הפנימי ישירות לחיצוני. כאשר הוא רצה לצאת אני כבר הייתי בנסיעה בנתיב הימני.
              אז במקום להשתלב אחריי (כי הוא נסע מהר מאוד) הוא העדיף לחתוך אותי מהנתיב הפנימי וישירות לחיצוני ולגרום לי ללחוץ על הברקס על מנת לאפשר לו לעבור.
              לא מצליח להבין את ההיגיון של "לא נתת זכות קדימה לרכב במעגל".
              מדברך אני מבין שאני עבריין תנועה ושיש צורך לחכות שגם הנתיב הפנימי וגם הנתיב החיצוני יהיו פנויים לגמרי על מנת להיכנס לכיכר. אז איפה ההיגיון במעגל תנועה בעל 2 נתיבים אם לא להקל על התנועה.
              ג" צריך לשנות לזה את השם ממעגל תנועה למעגל עצירה כי תמיד יהיה רכב בכיכר.
              ד" הדברים שאמרת נשמעים לי לא הגיוניים. לחכות ש-2 הנתיבים יהיו פנויים? אתה רציני?

              • גם קטנוע זה רכב ע"פ תקנות התעבורה
                עמית | 28/09/2016 15:40

                הקטנוע לא הופיע משום מקום, הוא היה שם במעגל.
                עצם העובדה שלא ראית אותו, מעידה על חוסר זהירות מבחינתך.
                אם הוא נסע מהר, הכיצד הגעת למצב שהנך נוסע במקביל אליו?!
                אינך חייב להמתין לכל רכב בנתיב הפנימי שיחלוף על פניך, אך לא יתכן מצב כפי שאתה מתאר אם נהגת ע"פ חוקי התנועה.

                • בדבר אחד אנחנו מסכימים
                  עמית | 28/09/2016 15:42

                  הרכב, במקרה שלך דו"ג, לא היה צריך "לחתוך" אותך.
                  אנחנו לא מסכימים על הדרך שהובילה את שניכם למצב הנ"ל.