האם ניתן להגיש תביעה על דברים שנאמרו במסגרת עדות?

  • תלונה לשון הרע על תלונה שקרית שהפכה להרשעה
    כ | 26/09/2016 09:08

     בית משפט הרשיע אותי חלקית בתלונה שקרית של מתלונן שהעיד עליי שקר בבית משפט, האם אני יכול לתבוע אותו על תלונותיו ועדותו בבית משפט ולהוכיח כי הוא שקר ואינו אמין?הסנגור הציבורי שלי עשה עבודה גרועה ולא ידע להגן על עצמי.

    • האם ניתן להגיש תביעה על דברים שנאמרו במסגרת עדות?
      עו"ד בן קרפל | 26/09/2016 18:41

      שלום רב,

      סעיף 13 לחוק איסור לשון הרע , קובע מערכת של סיטואציות שגם באם תפרסם באותן סיטואציות לשון הרע , הפרסום יהיה מוגן וחסין מפני תביעה..

      הסע' הרלוונטיים לשאלתך הם 13(5) ו - 13(7) אשר הם בצירוף הלכת פואד ח'יר שנקבעה בבית המשפט העליון , קובעים באופן חד משמעי ומוחלט שלא ניתן להגיש תביעות לשון הרע בגין דברים שנאמרו במסגרת הליך משפטי לרבות במסגרת עדות שניתנה בבית משפט.

      כך שתשובתי לשאלתך היא שלילית לא ניתן לתבוע.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • ומה לגבי העדויות במשטרה שיש בהם שקרים?
        ד | 26/09/2016 19:52

        האם ניתן לתבוע בגינם? גם אם בית המשפט הרשיע אותי על חלק מהשקרים?

        שנית ,הם ניתן לתבוע על עדות שקר בבית משפט גם אם לא אקבל פיצויים רק בשביל לטהר את שמי?

      • האם עדות שקר יכולה להתפרסם ??
        ג | 27/09/2016 22:55

        איך זה יתכן ?? אז זה אומר שכל אחד יכול להעיד עדות שקר ולפגוע בשם של בן אדם בלי להענש על זה! זה לקונה בחוק