האם המשטרה יכולה לבטל אישום לאחר הרשעה?

  • האם המשטרה יכולה לבטל אישום לאחר הרשעה
    ג | 26/09/2016 19:12

    אם מוכיחים כי המתלוננים שיקרה

    • האם המשטרה יכולה לבטל אישום לאחר הרשעה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/09/2016 19:43

      פונה יקר, המשטרה לא היא זו שמבטלת את ההרשעה, אלא התובע/ פרקליט לפי העניין שולח לבית המשפט במקרה כזה הודעה בה הוא מבקש לבטל את ההרשעה ולזכות את הנאשם- היות שמדובר בהליך שיש להניח יעשה בהסכמת הנאשם, הרי שניתן להגיש בקשה מוסכמת כזו בכל עת וזאת בהתאם להוראות סעיף 81(ב) לחוק בתי המשפט.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • מה התנאים להגשת הבקשה
        ד | 26/09/2016 20:39

        איך אני יכול לשכנע את המשטרה לבטל את ההרשעה?
        אם אני מראה להם שהם טועים הם יכולים להסכים או לפני פסק הדין בערעור לבטל את ההרשעה כלומר במהלך המשפט.

        או שגם לאחר פסק הדין הם יכולים לבטל את ההרשעה.

    • האם אני יכול להכריח את המשטרה לבצע פעולות חקירה
      ד | 26/09/2016 21:11

      מזכות לאחר הרשעה פלילית

      • המשך תשובה
        עו"ד אמיר מורשתי | 27/09/2016 09:33

        בדרך כלל במקרים בהם אדם מורשע ולאחר מכן מתגלות ראיות חדשות המוכיחות את חפותו, נהוג לפנות ליחידת התביעות/ פרקליטות שניהלו את המשפט בבקשה מתאימה כדי שאלו יורו למשטרה לגבות עדויות חדשות.
        לפעמים, ניתן אף בלי לעבור דרך יחידת המשטרה להוכיח חפותו של נידון וזאת בפנייה ישירה לפרקליטות/ תביעות עם הראייה החותכת שיש לך ביד.
        מאוד מומלץ להיעזר בעו"ד פלילי לצורך כך.
        מקווה שהייתי לך לעזר

        בברכה,

        אמיר מורשתי, עו"ד
        מנהל פורום פלילי

        דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
        טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

        • אבל כאשר אני מבקש מהמשטרה לעשות פעולות חקירה
          דני | 27/09/2016 11:24

          הם לא עושים, מה עליי לעשות, איך משפטית אני יכול להכריח אותם? האם התלונה לקצין פניות הציבור?

          • המשך תשובה
            עו"ד אמיר מורשתי | 27/09/2016 15:27

            דני יקר, כפי שציינתי הפנייה אינה אמורה להגיע ישירות ממך למשטרה כאם לפרקליטות/ תביעות לפי העניין.

            בברכה,

            אמיר מורשתי, עו"ד
            מנהל פורום פלילי

            דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
            טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

            • התכוונתי לתביעה המשטרתית  לת
              דני | 27/09/2016 15:39

            • המשטרה לא מבצעת פעולות חקירה שאני מבקש ממנה לאחר ה
              ג | 27/09/2016 22:12

              הגשת כתב אישום
              וגם לאחר שהרושעתי
              איך אני אוכף עליהם? האם עליי לפנות לצו בית משפט שיורה להם?
              האם עליי להגיש תלונה לקצין פניות הציבור?
              אני סטודנט אין לי כסף אני עובד לבד.

              • המשך תשובה
                עו"ד אמיר מורשתי | 28/09/2016 08:33

                לטעמי, יהיה לך מאוד קשה לפעול לבד.
                הייתי בודק במקומך בסניגוריה הציבורית האם הם יהיו מוכנים לעזור, לרבות בדיקה בקלינקה המשפטית של האוניברסיטה הרלוונטית לאזור בית המשפט.

                בברכה,

                אמיר מורשתי, עו"ד
                מנהל פורום פלילי

                דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
                טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

                • איזה בקשה עליי להגיש לבית המשפט כדי להורות למשטרה
                  ד | 28/09/2016 10:48

                  לבצע פעולות חקירה?

                  • המשך תשובה
                    עו"ד אמיר מורשתי | 10/10/2016 15:51

                    אם טרם הוגש ערעור על פסק הדין הרי אפשר להגיש בקשה להוספת ראיה במסגרת הערעור.

                    בברכה,

                    אמיר מורשתי, עו"ד
                    מנהל פורום פלילי

                    דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
                    טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il