"שקרים" בפסק דין של שופט- האם יכול להיות?

  • שקרים בפסק דין של שופט בית משפט
    ג | 25/09/2016 21:45

    קבלתי פסק דין שכולל פשוט מאוד שופט שכותב שקרים ללא בסיס ושפוגעים לי בשם?
    איך יתכן ששופטים מוצאים פסקי דין פלילים ומאשרים שקרים שנאמרו ,חשבתי שפסק דין של שופט זה ברזל ואמת צרופה שאין לערער עליו אז איך יתכן שפסקי דין פלילים של שופטים כוללים שקרים בוטים ולא רק טעויות !!??

    • "שקרים" בפסק דין של שופט- האם יכול להיות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 27/09/2016 08:55

      פונה יקר, לאורך 18 שנות עבודתי מעולם לא נתקלתי בשקרים של שופט בהכרעת דין.
      ייתכן, ששופט יאמין לשקר שנאמר לו אך זאת בשל שבסופו של דבר שופט הוא בן אדם והוא צריך לקבוע מממצאי מהימנות על סמך סימני אמת שנתגלו לעיניו הסובייקטיביות באולם בית המשפט- אך בין אימוץ עדות שקרית לבין האשמה של שופט בשקרים בפסק הדין המרחק גדול.
      יחד עם זאת, אם באמת יש לך הוכחה לאותם שקרים של העדים הרי ששמורה לך הזכות לערער על פסק הדין, שכן שיטת המשפט בנויה על כך שייתכנו טעויות בתום לב של שופט ולכן הוא כפוף לביקורת של ערכאת ערעור אשר תשב לדין בהרכב של שלושה שופטים שיבחנו את טענותיך.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • אבל אסור להציכ ראיות נוספות בעראת ערעור
        ד | 27/09/2016 15:44