הנחיות לבקשה לעיכוב הליכים ע"י היועמ"ש

  • הנחיות לבקשה לעיכוב הליכים - היכן נמצא
    ד | 25/09/2016 02:38

    אני רוצה להגיש בקשה לעיכוב הליכים משפטים פלילים לאחר שהמשפט כבר מתנהל.

    המטרה שלי זה לאלץ את המשטרה לבצע פעולות חקירה ולזמן עדים שיוכיחו כי לא עברתי עבירה פלילית.

    • הנחיות לבקשה לעיכוב הליכים ע"י היועמ"ש
      עו"ד אמיר מורשתי | 27/09/2016 08:37

      פונה יקר, המטרה של הגשת בקשה לעיכוב הליכים לידי היועמ"ש היא כשמה- לעכב ההליכים= לסגור התיק ( האפשרות לחדש ההליכים היא בד"כ אם הנאשם לא עמד בתנאים שהוגדרו לו במסגרת העיכוב הליכים ובתקופות המנויות בסעיף 232 לחוק סדר הדין הפלילי).
      בשלב בו אתה מצוי נוהגים או לזמן את העדים שאתה סובר שיש בכוחם להראות שאתה חף מפשע, כעדי הגנה מטעמך או במקרים שאין אפשרות כזו לפרט אי ביצוע פעולות החקירה כמחדלי חקירה של המשטרה שיש בכוחם להוביל לזיכוי במקרים המתאימים. מאוד מומלץ במקרים בהם כאלו להיעזר בעו"ד פלילי.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • הגשתי את הבקשה כמה שעות לפני שניתן הכרעת דין
        ג | 27/09/2016 12:58

        האם אפשר בכל זאת לקבל את הבקשה?
        טכנית הגשתי את הבקשה לפני הכרעת הדין.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 27/09/2016 15:31

          פונה יקר, סעיף 231 לחוק סדר הדין הפלילי קובע כי סמכותו של היועמ"ש לעכב הליכים בתיק היא : " בכל עת שלאחר הגשת כתב אישום ולפני הכרעת הדין"- כלומר, גם אם הגשת את הבקשה שבוע לפני הכרעת הדין, הרי שכל עוד לא דאגת לדחות את מועד הכרעת הדין, הרי שברגע שמתקבלת הכרעת דין בטרם ישנה החלטה לעכב את ההליכים בידי היועמ"ש, אין אפשרות ליועמ"ש לעכב ההליכים.
          בהערת אגב אציין כי מקרה זה שב ומחדד את הצורך לבצע פעולות משפטיות ע"י עו"ד ולא לבד- על טעויות כאלו אח"כ משלמים וחבל! ( גם אם אין כסף, אפשר להיעזר לצורך כך בסניגוריה הציבורית ).
          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

          • שלחתי בקשה לעיכוב ערכאת הדין כמה ימים לפי ההכרעה
            ד | 27/09/2016 15:42

            אבל השופט לא אישר את זה ולא הגיב לי לי בכלל

            האם לא פעלתי כשורה ואילו הצד השני הוא זה שלא פעל כשורה