החלפת והשבת חפצים בעת פירוד

  • בן זוגי מסרב לקחת מדירתי חפצים שלו לאחר פרידה
    קרלק | 24/09/2016 23:55

    שלום לכולם. הייתי עם בן זוג חצי שנה. לא גרנו יחד עדיין. בכל התקופה הזו הוא עדיין החזיק בדירתו בחיפה ואני בדירתי בתל אביב.
    נפרדנו כבר באוגוסט. ב - 2 לספטמבר החזרתי לו את כל חפציו שהיו אצלי בצורה מסודרת. יחד עם זאת, נשארו אצלי מספר חפצי ריהוט שלו, ששוכבים אצלי בדירה כמו במחסן, ואני רוצה שיפנה אותם ממני בהקדם, והוא לא מוכן. דוחה אותי ודוחה אותי כבר חודש, בטענה שלא יכול.
    לסירוגין יש אצלו בדירה בחיפה דברים שלי, שהוא גם לא מאפשר לי להגיע ולקחת.
    כל פעם מסרב בטענה אחרת: אני לא בדירה היום, יש לי ראיון עבודה, לא נח לי היום, אני חוזר מאוחר ועוד ועוד.

    האם הוא עובר על איזשהו חוק?חשבתי לפנות לתביעות קטנות על מנת שיסייעו במתן צו או משהו, אבל העניין הוא שאני רוצה לדעת האם יש איזשהו חוק שהוא עובר עליו? האם החוק לצידי? האם ניתן לומר שהוא מאפסן ללא רשות? האם הוא מחרים לי את הרכוש? מה הוא עושה בדיוק ועל איזה חוק הוא עובר? מכיוון שמדובר בבן זוג בעייתי, תוקפן ונקמן הייתי מעוניינת לפנות עם מכתב לעורך דין רק ואך ורק במידה והחוק עומד לצידי ולא כי אני סתם חושבת שמדובר בעוול שהוא עושה.

    • החלפת והשבת חפצים בעת פירוד
      עו"ד אמיר זבולון | 27/09/2016 22:59

      שלום,
      אני מציע שתנסי להסתדר איתו ולדבר איתו שוב ושוב עד שתצליחו להסתדר ולתאם מועד אחד בו את תאספי את חפצייך ומועד נוסף בו הוא יאסוף את שלו.

      ניתן לשלוח אליו מכתב התראה משפטי ואולם לא בטוח שהדבר יסייע להשגת המטרה.
      הגשת תביעה במצב שכזה מיותרת אלא באם המדובר ברכוש שערכו רב.

      בברכה,

      אמיר זבולון, עורך דין ומגשר
      מנהל פורום דיני משפחה

      רחוב דיזינגוף 130, תל אביב
      טלפון: 03-7365050; מייל amir@azlaw.co.il

      • שלום מר זבולון
        קרלר | 27/09/2016 23:44

        העניין נוסה. פעמים רבות. אני לא יכלה להמשיך לשאול ולדבר ולסמס ולהתכתב ובמיילים ובפייסבוק ובהודעות ופשוט לקבל שוב לא לא לא ולא ושוב לא לא לא לא.
        ותירוצים.
        העניין הזה והתחנונים הללו גובים ממני מחיר נפשי רב.
        כנראה - לאחר חודש אני יכולה לומר בוודאות - אין עם מי לדבר.
        ובכן, מה עושים או מה אתה מציע במידה ואין עם מי לדבר?
        תודה