חלף הודעה מוקדמת

  • תקופת הודעה מוקדמת בבית
    קושקה | 30/08/2016 11:46

    שלום!
    עבדתי כ-1.4 שנה ופוטרתי מ-22-08. בתקופת הודעה מוקדמת 30 יום נתבקשתי להיות בבית. חלק ימים באוגוסט וחלק בספטמבר. אז אני אקבל 2 תלושים?
    האם אני צוברת ותק לחישוב פיצוים, דמי חופשה שנתית ודמי הבראה בתקופת הודעה מוקדמת במיקרה שאני בבית?

    • חלף הודעה מוקדמת
      עו"ד צילה ניהוז | 30/08/2016 12:05

      שלום,
      השאלה היא מהו התאריך שרשום במכתב הפיטורים כמועד ניתוק יחסי העבודה.
      אם המועד הוא מיידי, כלומר, 22.08, על המעסיק לשלם חלף הודעה מוקדמת - שיעור שכר העבודה שהייית משתכרת אילו המשכת לעבוד במשך תקופת ההודעה המוקדמת.
      במקרה כזה אינך ממשיכה לצבור וותק.

      אם המועד הוא בתום תקופת ההודעה המוקדמת, יחסי העבודה נמשכים, על המעסיק שלם שכר עבודה בגין תקופת ההודעה המוקדמת ואת ממשיכה לצבור וותק.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • תקופת הודעה מוקדמת בבית-המשך
        קושקה | 30/08/2016 13:37

        במכבב שקיבלתי כתוב:
        "עזיבתך תחול מתאריך 22-08-16.
        אנו נשלם לך עבור תקופת הודעה מוקדמת לפי חוק.
        עפ"י דרישת העובדת-הסבר
        תשלום תקופת הודעה מוקדמת 30 יום דיינו עד 22-09-2016
        העובדת תשאר בבית עד אז."
        לא צויין תאריך ניתוק יחסי עבודה.
        אז אני נחשבת כי מובטלת מ-22-08 לצורך דמי אבטלה?

        ובמיקרה זה תשלום של חלף יבוצע בתלוש אוגוסט?