האם אפשר לתבוע שכ"ד רטרואקטיבי

  • השתתפות בשכ"ד ?
    גיא | 25/08/2016 17:44

    היינו  אלמן ואלמנה שהכירו  ולאחר שנתיים החליטו לגור  תחת קורת גג של הגבר האישה שקנתה  בתקופה זו  דירה חדשה לעצמה, ולא רצתה להשכירה החליטה לתת לנכדתה לגור בה ללא  תשלום. לפני חצי שנה בוויכוח שפרץ בן האישה לביתה (אם נכדתה ) הטיחה ביתה בפניה דברים קשים שפגעו  קשה באישה על פגיעה זו כתבה האישה את המזכר הבא : ז. אני מאוד כועסת, לפני כל האנשים להעמיד אותי באור כזה שלילי זה לא פיר... שנתיים אני משלמת את שכר הלימוד של ביתך , ושנתיים היא גרה בדירתי בלי לשלם שכר דירה ,אז זה הולך ברגל " בנסיבות אלה התאפשר לאישה לגור בדירת הגבר במשך 3 שנים מבלי לשלם לו שכ"ד שאלתי איפה היא  אם האלמן והאלמנה  ייפרדו (מסיבה כל שהיא )  האם ניתן יהיה לתבוע  מהאישה תשלום שכ"ד  יחסי  על תקופת מגוריה  המשותפים ? שהרי  כתוצאה ממגוריה ללא תשלום התאפשר לה להעניק לנכדתה אותה הטבה של מגורים ללא תשלום .

    • האם אפשר לתבוע שכ"ד רטרואקטיבי
      עו"ד מיקי חשמונאי | 28/08/2016 11:49

      גיא שלום,

      הסיכוי שתביעה כזו תתקבל רטרואקטיבית, אינו גדול, אולם ניתן לבצע פעולות מנע, מראש, באמצעות הסכמה בכתב ו/או תיעוד ראיות, מסוגים אחרים, לגבי העדר כוונה מצד האיש, לגבות שכ"ד מהאשה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' בת גלים 3, חיפה

      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il