דיירת עזבה לא שילמה ועד בית - מה לעשות ?

  • הפרת הסכם שכירות
    סימה הררי | 25/08/2016 09:30

    דיירת בשכירות עזבה את הדירה מוקדם מהצפוי בהסכמה  והחליטה שאת מס הועד  בחודש האחרון לא משלמת ,במקום 200 שקלים שלמה רק 50 שקלים. הועד בדירה החליט לדרוש ממני את השאר 150 שקלים.  האם זה חוקי . כי בארנונה במים וחשמל דורשים את החוב רק מהאיש שהשתמש  בהם.

    • דיירת עזבה לא שילמה ועד בית - מה לעשות ?
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/08/2016 11:42

      היי סימה,

      זכותך החוקית לדרוש את החוב שהותירה אחריה הדיירת.

      אם מדובר בעניין עקרוני ניתן להגיש תביעה קטנה על סך של 150 ש"ח + הוצאות משפט.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • דיירת בשכירות שעזבה ולא שילמה מס ועד בשלמותו.
      סימה הררי | 25/08/2016 12:59

      אני שואלת לגבי ועד הבית האם יש לו זכות לדרוש ממני השלמת מס ועד ולא מהדיירת שעזבה ולא שילמה.  מאחר שחשמל מים וארנונה מחייבים את האדם שהשתמש במתקן או בשירותים שקיבל ולכן לגבי מס ועד נראה לי אותו  הדבר . חשובה לי תשובה משפטית.  150 שקל זה כסף ואין לזלזל אבל זה מלווה בכאב ראש האם זה כדאי בכלל .   ותותה רבה רבה

      • תשלום ועד בית חל על "בעל דירה" ולא על שוכר
        ליאור חאיק, עו"ד | 25/08/2016 21:02

        ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

        בברכה,

        ליאור חאיק, עו"ד
        מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

        לוי אשכול 31, רחובות
        טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com