ערבות להלוואה בבנק - מה עושים ?

  • ערבות יחד להלוואה בנקאית
    מוטי | 09/08/2016 01:32

    שלום רב,
    אבא שלי חתם ערבות להלוואה של חבר - לפני 2-3 שנים, על סך של 80000 ולאחר מכן עוד 140000 ש"ח.
    לפני שבוע התקשרו מהבנק והודיעו לו שהוא לא שילם כבר חודשיים את התשלומים.
    כעת הבנק דורש מאבי להסדיר את התשלומים.
    כמו כן מסתבר שה"חבר" נמצא בתהליך פשיטת רגל (כונס נכסים).
    מספר שאלות:
    1. אבא שלי חתם על הערבות ללא ידיעת אימי - שהיא שותפה בחשבון (מדוע הבנק לא דרש חתימה שלה גם?).
    2. אם אבי יסדיר את התשלומים ע"י לקיחת הלוואה להחזר החוב, ניתן יהיה לתבוע את ה"חבר" לאחר סיום ההפטר?
    3. האם כדאי להכניס את סכום החוב לבנק גם כן לכונס הנכסים?
    4.אבא שלי מקבל שכר של כ-5000 ש"ח וההלוואה של החבר דורשת החזר חודשי של 2500 ש"ח - מדוע הבנק לא התריע כי ישנה כאן בעיה / לא דרש עוד ערבים להלוואה?

    המשפחה נמצאת כרגע במצב מאוד בעייתי ולא יודעים איך להתמודד עם הבשורה הקשה!

    תודה רבה על מענה ועזרה.

    • ערבות להלוואה בבנק - מה עושים ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/08/2016 22:42

      שלום רב,

      ליבי ליבי...

      אשיב לשאלותיך וארחיב בהמשך.

      1. לא היה צורך בידיעת אמך. הערבות הינה ערבות אישית, וכל אדם רשאי להחליט אם הוא רוצה לחתום מבלי לשאול את אשתו. אין קשר לשותפות ביניהם בחשבון הבנק.

      2. על אביך להגיש בדחיפות מירבית "הוכחת חוב" לתיק פשיטת הרגל של החייב העיקרי. יש לעשות זאת זאת טרם שתחלוף חצי שנה מיום שניתן צו כינוס בעניינו. טפלו בכך מיידית !
      ראו מאמרי "פשיטת רגל ואוזלת יד : איחור בהגשת הוכחת חוב" בכתובת:
      http://www.zilberfeld-law.co.il/OpenIsuk.aspx?a=101

      אדגיש, ככל שלא תוגש הוכחת חוב, אביך לא יקבל כלום. לא ניתן לתבוע אותו לאחר ההפטר על אירוע שהתרחש לפני בקשת פשיטת הרגל.

      3. ביחס להליכה לפשיטת רגל - הנושא חשוב ביותר להמשך חיי אביך, כך שזה ממש לא אחראי לייעץ מבלי לבחון נתונים רבים. פנה לייעוץ משפטי מעו"ד המתמחה בתחום, ע"מ לקבל החלטה נבונה.
      להרחבת הדעה בנושא, ראה מאמרי"הקלות בתהליך פשיטת רגל", בכתובת:
      http://www.lawforums.co.il/fullArticleDetails.aspx?id=439244

      וכן מאמרו של בני, עו"ד רועי זילברפלד: "אתה מסובך בחובות? מהלך משפטי נכון יוציא אותך מזה", בכתובת:
      http://www.lawforums.co.il/fullArticleDetails.aspx?id=439385

      4. עקרונית, הבנק רשאי להחליט מה סוג הביטחונות הנדרשים לו, אך לעיתים ניתן לקבוע שהוא התרשל. יש לבדוק היטב הנסיבות.

      אוסיף כי מומלץ לפנות לייעוץ משפטי עם מסמכי ההלוואה, ע"מ לעשות בירור האם הבנק עמד בכל הדרישות החוקיות המוטלות עליו ביחס לערבים, בפרט בכל הקשור לגילוי נאות.

      להרחבת ידיעותיך בענין, הריני להפנות אותך ל:-

      מאמרי: חובת ההודעה לערב" , בכתובת:
      http://www.lawforums.co.il/fullArticleDetails.aspx?id=417183

      וכן:" הבנק תובע אותך - מה אתה צריך לדעת?" בכתובת:
      https://www.youtube.com/watch?v=goSORxcmFT4&feature=player_embedded

      וכן מאמרי: " "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית", בכתובת:
      http://www.zilberfeld-law.co.il/OpenIsuk.aspx?a=116

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il