מה צריך לעשות בית הדין הרבני בנוגע לפנסיה שגמלה

  • בביה"ד
    ר | 26/07/2016 21:19

    כשדנים על פי חוק יחסי ממון האם מחוייב בית הדין לתת הוראה לאקטואר לעדכן הפנסיה כשזו כבר גמלה ולתת פס"ד רק לעניין זה לפני פסה"ד הסופי? והאם אפשר לקבל את תשלומי הפנסיה טרם הסתיים ההליך?
    האם בבקשת עיכוב ביצוע מהגבוה הם מבקשים את תגובת הצד השני? במידה ויבקשו האם זו נחשבת לחריגה מסמכות?

    • מה צריך לעשות בית הדין הרבני בנוגע לפנסיה שגמלה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/07/2016 17:32

      שלום רב,

      השאלה אינה ברורה דייה ומורכבת.
      באופן חלקי אשיבך כי ביה"ד רשאי לתת החלטת ביניים, המחייבת תשלום החלק היחסי בפנסיה, לבן הזוג, אולם רשאי גם להמתין לפסה"ד הסופי, ואז לחייב רטרואקטיבי.
      ביה"ד אמור להסתכל על התמונה כולה, והחלטותיו ניתנות בהתאם.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' בת גלים 3, חיפה

      טל': 04-8517771; מייל: micky@m-law.co.il