תשלום פיצוי על נזקי רכוש לאחר תאונה

  • הסכם להסדר תשלום לאחר תאונה בין שני הצדדים
    איריס | 21/07/2016 13:38

    שלום רב,
    ביצעתי תאונה קלה מאוד, כאשר נסעתי רוורס ולא ראיתי את האישה שגם יצאה ברוורס מחנייה. אני זו שפגעה ברכב של הנהגת. לרכב שלי יש נזק קטן ולנפגעת יש נזק קטן בפח בלבד.
    הנפגעת התקשרה מיד לסוכן הביטוח שלה וגם אני, אך אף אחת מאיתנו לא הפעילה את הביטוח. לאחר שהחלפנו פרטים היא אמרה שאולי היא תפנה למוסך שלה ותקבל הצעת מחיר על הנזק וכך היה. הנזק שלה עומד על 1000 ש"ח.
    התקשר אלי סוכן הביטוח שלה ושאל אותי אם אני רוצה שאני והיא נסגור את זה בינינו ואשלם לה את הסכום שהמוסך קבע.
    שאלתי היא-
    1. אם אביא לה את הכסף ונסגור את זה בינינו האם פתאום אוכל לגלות שהביטוח שלה תובע את הביטוח שלי גם אחרי ששילמתי לה? כמובן שננסח איזשהו הסכם בינינו. היא אומרת שלא הפעילה את הביטוח אך נראה לי מוזר שסוכן הביטוח שלה יצר איתי קשר.
    2. במידה ונוכל לנסח הסכם שבו היא לא תוכל לתבוע אותי יותר, איזה סעיפים עלי להכניס להסכם?
    תודה רבה!!!

    • תשלום פיצוי על נזקי רכוש לאחר תאונה
      עו"ד ליטל שוורץ | 24/07/2016 12:27

      איריס שלום,

      ככל שאת ובעל הרכב הנפגע סיכמתם על סכום פיצוי בגין הנזק שנגרם לרכב אז אין לחברת הביטוח עילת תביעה כנגד חברת הביטוח שלך או כנגדך.

      חשוב מאוד, לוודא שאכן האדם שאת מתנהלת מולו הוא בעל הרכב.

      כמו כן, יש לחתום על הסכם שמציין את סכום הפיצוי, מי משלם למי ולציין כי מדובר בתשלום בגין פיצוי על כל הנזקים שנגרמו לרכב (ואת פרטיו) מהתאונה וכי לבעל הרכב ו/או לנהג הרכב במועד התאונה לא תהיה כל טענה ו/או דרישה נוספת בגין התאונה. אני ממליצה להראות את ההסכם לעו"ד טרם חתימה עליו ומתן סכום הפיצוי על מנת לוודא שההסכם מכסה אותך בגין תביעות עתידיות.

      כמו כן, יש להחתים את נהג הרכב על מסמך שמאשר שהוא קיבל את סכום הפיצוי שנקבע בהסכם ביניכם.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il