נזק פח

  • תאונת דרכים - נזקי רכוש דעתכם בנושא
    ג'וני | 13/07/2016 19:05

    שלום לכולם,
    נהגתי ברכב של אמא שלי ויש ביטוח מקיף,
    בזמן שהתכוונתי לצאת מרחבת חנייה ובזמן שהרכב שלי היה במצב עצירה מוחלטת חיכיתי שצד ג' יפנה את הכביש,
    צד ג' ביצע רוורס עד שנכנס בי וזאת למרות שצפרתי לו מספר פעמיים לדעתי מכיוון שהרכב שלו מסחרי וגדול לא ראה כלום והוא היה בלחץ עבודה.
    לאחר מכן החלפנו פרטים וכמובן שהקלטתי הכל וצילמתי את הפרטים.
    בהקלטה הוא מודה - "אחי אני לא מתחמק מאחריות בוא נלך פה לפחח יסדר לך את זה"
    הלכנו במקום לפחח והנזק היה כנף שמאלית, טמבון קדמי ופנס שמאלי, לא הסכמתי להצעת תיקונים ב1000 שקל ובטח שאין התחשבות בירידת ערך ובטח שלא יחכה שבוע שיתפנה הפחח.
    לא הסכמתי ונסעתי למוסך שעובד עם הביטוח שם מלאתי טופס תביעה והגיע שמאי שחד משמעית הורה להחליף את הכל. לאחר מכן התברר למוסך כי לצד ג' אין ביטוח והוא פג תוקף שבוע לפני האירוע.
    כעת הרכב יצא מהמוסך מסרנו צקים לעוד 3 חודשים.
    ברור לי שצד ג' לא יהיה מוכן לשלם וירצה ללכת לבית משפט
    גם בהקלטה של צד ג' והפחח הם אומרים, חבל לך ללכת להחליף הכל כי אני "לא פראייר" ואני יטען שאתה נסעת תוך כדי שאני עשיתי רוורס ושצריך שמאי  ומיליון תירוצים.
    מה אני עושה לאחר שהוא מסרב לשלם?
    בית משפט לתביעות קטנות?
    הקלטות שלי בעלות משמעות בבית משפט?

    • נזק פח
      עו"ד אילנה אליכיס | 18/07/2016 10:18

      באפשרותך לתבוע בביהמש לתביעות קטנות את הנזק  אותו שילמת בעבור הנזק וההשתתפות העצמית.

      ההקלטות בהם הפוגע אכן מודה  מהוות ראיה.

      בנוסף הביטוח שלך יכול להגיש בעבורך תביעה ולייצג אותך במידה וקיים סעיף כזה בפוליסה שלך
      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com