האם ניתן לתבוע בגין הותרת שארית שליה ברחם?

  • חלקי שלייה ברחם
    ליאורה | 05/07/2016 15:40

    מה גובה הפיצוי שניתן לקבל ברשלנות רפואית בגין חלקי שלייה שנשארו ברחם?

    • האם ניתן לתבוע בגין הותרת שארית שליה ברחם?
      עו"ד אביטל פז | 13/07/2016 08:55

      ליאורה שלום
      הותרת חלקי שיליה ברחם איננה בגדר רשלנות רפואית אלא מדובר בסיבוך ידוע ושכיח ולכן לרב אין קייס לתביעה בגין רשלנות רפואית. במקרים בהם ניתן להוכיח רשלנות, היינו- שהשארית הותרה בשל מעשה או מחדל של הרופא, למשל שלא עשו סקירה של הרחם למרות דימום וסימנים מחשידים, יש לשקול כדאיות כלכלית של התביעה. הסכומים שנפסקים במקרים אלו משתנים בהתאם לנזק שנגרם. אם הנזק הוא הצורך לעבור פרוצדורה להוצאת השארית הפיצוי מאוד נמוך סביב עשרות אלפי ש"ח בודדים, אך אם נגרם נזק לרחם כמו תסמונת אשרמן, הפיצוי יכול להיות גבוה הרבה יותר.
      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il