מקום דיון

  • סמכות בידי מי לקביעת מקום הדיון המשפטי
    נורית | 30/06/2016 21:51

    בעקבות אירוע שהיה בזמן שהותנו בסוף שבוע בבי"ס שדה גולן בקצרין החלטתי להגיש תביעה בבי"ד לתביעות קטנות. ביה"ד הקרוב לאזור מגורי הוא חדרה. שם נאמר לי שלא ניתן אלא בקרית שמונה משום שהאירוע היה בקצרין. בלית ברירה החומר נשלח במכתב רשום לקרית שמונה וגם הגשתי בקשה לקיים את הדיון בחדרה וכי החומר נשלח אליהם כיוון שכך נאמר לי בחדרה בנוסף לכך שאני גמלאית ויקשה עלי מאד להגיע עד קרית שמונה. נקבע דיון לנובמבר אך הבקשה שלי נדחתה ציטוט: "בהעדר סמכות לבית משפט זה להעביר את מקום הדיון מהטעמים שנטענו בבקשה אין לי אלא לדחות את הבקשה". למי יש סמכות לכך? מה עלי לעשות כדי להעביר את התיק לחדרה, הרי העסקה לסוף שבוע נעשתה מביתי במחשב שלי ובטלפון מהבית שקרוב לחדרה. ידוע לי שיש פסקי דין שמדגישים שבית המשפט הקרוב למקום בו נעשתה העסקה הוא הקובע.)זאת ראיתי בסעיף 3 לתקנות סדר דין אזרחי). במה עלי להתמקד בתשובתי להחלטה לקיים את הדיון בקרית שמונה (לצערי אינני יכולה לקחת שרותי עו"ד לצורך זה ועלי לעשות זאת בכוחות עצמי). תודה

    • מקום דיון
      עו"ד אלי לוטן | 04/07/2016 11:35

      יכולת להגיש את התביעה בעפולה...
      לפי הסיפור שלך - העסקה לא מעניינת כי האירוע הוא החשוב (לא פירטת ומכל הדברים - זה הכי חשוב - על מה התביעה).
      מכל מקום נראה לי שאין הרבה מה לעשוץ...
      נסי להגיש בקשה לנשיא בתי משפט השלום במחוז הצפון להעביר לעפולה...

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com