הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הבן קיבל מתנה- מה זכויות שאר האחים בה?

  • העברת זכויות בנחלה לבן ממשיך
    יעלי | 29/06/2016 13:44

    בן זוגי הוא בן ממשיך והוריו העבירו לו את הנחלה במתנה עוד בחייהם. כרגע יש לו אישור זכויות מהמנהל והנחלה והשטחים החקלאיים רשומים על שמו. השאלה שלי אם לאחר מות ההורים האחים יכולים לתבוע לביטול זכויותיו? ואם ההורים יכתבו צוואה חדשה. זכויותיו יכולים להתבטל? למרות שהכל רשום על שמו?

    • הבן קיבל מתנה- מה זכויות שאר האחים בה?
      עו"ד יעל פרי | 30/06/2016 14:47

      יעלי שלום,

      כפי שעולה מפנייתך הרי שבן זוגך קיבל את הנחלה במתנה והענקת המתנה הושלמה עת הזכויות בנחלה רשומות על שמו.

      משכך הרי שהוא בעל הזכויות הבלעדי בנחלה .

      לגבי זכות תביעה של האחים- לא עולה משאלתך באיזו עילה עלולים האחים לתבוע? אם כוונתך היתה לתביעת זכויות בנחלה מכוח ירושה הרי שלאחר פטירת ההורים לאחים אין כל זכות בנחלה מכוח היותם יורשיהם של ההורים שכן אדם לא יכול להוריש את מה שאין לו.

      כלומר משהעבירו ההורים את הנחלה לבן זוגך עוד בהיותם בחיים . הזכויות בנחלה כבר לא של ההורים והם לא יכולים להוריש את הנחלה לאחיו של בן זוגך ועל כן האחים לא יכולים לתבוע מכוח ירושה את בן זוגך.

      האמור לעיל עונה גם לגבי החלק האחרון בשאלה לגבי צוואה- אדם לא יכול להוריש את מה שאין לו.

      בברכה,
      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • שאלה נוספת ברשותך יעל היקרה
        יעלי | 30/06/2016 16:47

        כרגע ההורים מונעים ממנו לבנות בטענה שהם רוצים למכור את המשק. אבל השנים חולפות והם לא מוכרים ומעכבים אותו בבניה. שאלתי אם הוא כבעל הזכויות יכול לקבל אישור בניה ולבנות למרות התנגדות ההורים כרגע? אני מציינת שוב הוא רשום כבעל הזכויות שהועברו אליו במנהל.

        • בניה בנחלה
          עו"ד יעל פרי | 30/06/2016 20:18

          יעלי שלום

          על מנת להגיש בקשה להיתר בניה נדרשת חתימת בעל הזכויות בלבד. מאחר ובן זוגך הוא בעל הזכויות ולא הוריו הרי שהוא יכול להגיש את הבקשה למתן היתר בניה ולבנות גם ללא הסכמת ההורים.

          יש לציין כי היה ונכרת הסכם בין בן זוגך להוריך יש לבחון את ההסכם שכן כל תשובותיי כפופות לאמור בו

          בברכה,

          יעל פרי, עו"ד

          מנהלת פורום אגודות שיתופיות

          מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

          טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il