אני מחוייבת לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת?

  • התפטרות
    קרן ל | 28/06/2016 15:05

    התפטרתי ונתתי 30 יום הודעה מראש
    מגיע לי עוד 5 ימי חופשה ו16 ימי מחלה
    המנכל ביקש ממני לא להחסיר האם יכול לעשות זאת?
    האם אוכל לנצל את הימים בכל זאת?
    האם ימי חופשה וגם ימי מחלה שהצטברו יוחלפו בכסף בשכר החודשי ?

    • אני מחוייבת לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת?
      עו"ד צילה ניהוז | 29/06/2016 09:59

      קרן שלום,

      ימי ההודעה המוקדמת הם ימי עבודה לכל דבר ועניין ועלייך להגיע בהם לעבודה.

      רק המעסיק רשאי לוותר על עבודתך בפועל.

      ככל שיהיו לך אישורי מחלה, נראה כי תוכלי לנצל את ימי המחלה.

      ימי חופשה ניתן לחפוף עם תקופת ההודעה המוקדמת ובלבד שייותרו לך 14 ימי הודעה מוקדמת בהם תעבדי.

      בסיום עבודתך המעסיק צריך לשלם לך פדיון ימי חופשה שלא נוצלו.

      ימי מחלה לא ניתנים לפדיון, אלא אם סוכם אחרת.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • תודה
        קרן ל | 29/06/2016 10:41

        תודה
        אם כך הוא מחוייב לשלם לי בגין ימי חופשה שלא נוצלו?

        • מעסיק מחוייב לפדות לי ימי חופשה שלא נוצלו?
          עו"ד צילה ניהוז | 29/06/2016 10:44

          כן. כשתסיימי את עבודתך עליו לערוך לך גמר חשבון, במסגרתו את צריכה לקבל פדיון ימי חופשה שלא נוצלו.

          בברכה,

          צילה ניהוז, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
          טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

          • עוד שאלה ברשותך
            קרן ל | 29/06/2016 13:08

            האם רצוי שאכנס אליו לשיחה או לכתוב לו מכתב ולוודא שאכן הוא יפדה את ימי החופשה שנצברו ושישלם לי בגין דמי הבראה שטרם שולמו (וותק של שנה ) ופיצויים במידה וירצה לשלם?

            • עריכת גמר חשבון
              עו"ד צילה ניהוז | 29/06/2016 13:21

              את זכאית לעריכת גמר חשבון כחוק שיכלול פדיון ימי חופשה והבראה שטרם שולמה בסיום עבודתך. את לא צריכה לוודא לפני מעשה שהוא אכן יעשה זאת.

              לגבי פיצויים, הכספים שנצברו לזכותך בחלק הפיצויים בקופת הביטוח שייך לך בכל מקרה והמעסיק צריך לשחרר לך אותם.

              אם את מרגישה בנוח יותר לוודא את הדברים מראש, את כמובן יכולה לעשות את זה

              בברכה,

              צילה ניהוז, עו"ד
              מנהלת פורום דיני עבודה

              שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
              טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

              • פיצויים
                קרן ל | 29/06/2016 13:54

                לא הבנתי לגבי הפיצויים הרי יש את החלק שאני מפרישה ויש של המעסיק
                הרי הוא לא מחוייב לשלם לי פיצויים אין לי בחוזה ס 14
                אשמח אם תוכלי לחדד זאת
                תודה רבה על המענה המהיר

                • פיצויים
                  עו"ד צילה ניהוז | 29/06/2016 14:20

                  ההפרשות הפנסיוניות מחולקות ל-3: חלק עובד, חלק מעסיק וחלק לפיצויים.

                  סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים קובע שסכומים ששולמו או שהופרשו לקופת גמל לקצבה במקום פיצויי פיטורים , גם כאשר לא נחתם הסכם בין המעביד לעובד לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אינם ניתנים להחזרה למעביד. אולם - הוראה זו לא תחול על סכום ששולם או הופקד כאמור בעד עובד שבינתיים חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים, אלא אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהוא ניתן להחזרה או להעברה למעביד.

                  כלומר, כשההפקדה לפיצויים היא לפוליסה לקצבה (וכל הפוליסות הן כאלה משנת 2008), הכספים שנצברו שייכים לעובד גם במקרה של התפטרות וגם אם סעיף 14 לא חל והם לא ניתנים להחזרה למעסיק.

                  בברכה,

                  צילה ניהוז, עו"ד
                  מנהלת פורום דיני עבודה

                  שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
                  טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

                  • פיצויים2
                    קרן ל | 29/06/2016 14:52

                    אם כך מדוע מעסיקים לא מעוניינים לשלם פיצויים אם גם ככה הכסף לא חוזר אליו?

                    • פיצויים - המשך
                      עו"ד צילה ניהוז | 29/06/2016 15:03

                      לרוב, הכסף שנצבר בחלק הפיצויים לא מהווה תשלום פיצויים של 100%.

                      במקרה שעובד התפטר בנסיבות שאינן מזכות בפיצויי פיטורים הוא לא זכאי להשלמת הפיצויים ל-100% אלא רק לחלק שנצבר לזכותו בקופה.

                      אם המעסיק רוצה להשלים ל-100% הוא רשאי, אך הוא לא חייב על פי חוק ולכן אין סיבה שהוא ישלם.

                      בברכה,

                      צילה ניהוז, עו"ד
                      מנהלת פורום דיני עבודה

                      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
                      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

                      • מעביד
                        קרן ל | 29/06/2016 15:30

                        האם כדאי לנסות ולבקש ממנו בכל זאת?
                        אם יאשר אראה זאת בתלוש האחרון או בהפרשות של הפיצויים והאם שווה למשוך?