האם ניתן לתבוע בגין נזק עצבי במהלך ניתוח?

  • אי תחושה ברגל לאחר ניתות
    ימית | 21/06/2016 22:01

    הנני לאחר לפרוסקופיה ניתוחית באיזור האגן ומיקום הרבייה הנשית.
    עברו חודשיים וחצי ומיום הניתוח אין לי תחושה בחלק מהירך ברגל שמאל.
    נאמר לי ע"י הרופא מנתח שכנראה היית פגיעה עצבית ואולי יחלוף ואולי לא.
    האם רכן יש עילה לתביעה? או בגלל שחתמתי על הטופס שכתוב הסיכונים בהרדמה מלאה וכו אז אין שום עילה?
    אשמח לתשובה בנושא.
    ערב נעים ימית

    • האם ניתן לתבוע בגין נזק עצבי במהלך ניתוח?

      שלום רב,
      חתימה על טופס הסכמה לניתוח אינה מונעת הגשת תביעה בגין נזקים שנגרמו לפציינט כתוצאה מטיפול רפואי רשלני שניתן לו. טופס ההסכמה מתייחס לסיכונים בלתי ניתנים למניעה המהווים חלק טבעי מהניתוח - גם כשהוא מבוצע בידיים טובות ומיומנות. במידה והרופא המפנה ו/או צוות חדר הניתוח כשלו בכך שבחרו בטכניקת ניתוח שגויה לאור נתוניך האישיים, ביצעו את הניתוח בחוסר מיומנות או ניסיון, או התעלמו מסימנים מחשידים לפגיעה עצבית בזמן אמת - הרי שהתרשלו וטופס ההסכמה לא יוכל לשמש להם כ"חומת מגן" משפטית. מומלץ כי תפני לעו"ד המתמחה בתחום לצורך איסוף מלוא התיעוד הרפואי ושקילת סיכוויי וכדאיות הגשת תביעה.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com