לא ניתן לתבוע פושט רגל ללא אישור בית המשפט

  • אני נמצא בהליך פש"ר ומישהו מעברי מאיים עלי בתביעה
    גדעון | 11/06/2016 02:25

    לפני כשלוש שנים ניהלתי עסק להסרת שיער בלייזר. ולקוח מסויים טען לאחר הטיפול כי נכווה במהלך הטיפול. ביקשתי ממנו שיגיע אלי על מנת לבחון במה מדובר אך הוא לא הגיע אלי מאז ולכן שכחתי מהנושא. לפני שנה וחצי נאלצתי לפתוח בהליך פש"ר בעקבות סיבות אישיות (לא קשור לעסק). ושבוע שעבר יצר האיש הזה קשר איתי והודיע שהוא מתכוון לתבוע אותי עכשיו. לא ראיתי את האיש מאז שהיה אצלי במכון. ולא יודע מה הוא רוצה ממני. לי הוא לא דיווח על הנזק הנטען לכאורה. לא בא ולא נתן לי שום הזדמנות לעמוד מקרוב על העובדות ולתעד בעצמי את מה שהוא טוען שקרה לו.

    מה אני עושה עם זה עכשיו? הוא יכול לתבוע אותי כשאני באמצע הליך הפש"ר? או בכלל?

    תודה

    גדעון.

    • לא ניתן לתבוע פושט רגל ללא אישור בית המשפט
      עו"ד טל פינק שליש | 15/06/2016 12:49

      גדעון צהריים טובים

      כל עוד אתה נמצא בהליך של פשיטת רגל, לא ניתן לתבוע אותך ללא אישור בית המשפט המחוזי.
      לא הייתי מזרזת את האדם מאחר וככל והזמן עובר, גם אם יגיש את התביעה, ייגרם לך נזק ראייתי ושיהוי, שישמשו לטובתך.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • אני נמצא בהליך פש"ר ומישהו מעברי מאיים עלי בתביעה
        גדעון | 22/07/2016 12:48

        והאם במקרה כזה בית המשפט נוטה לאשר הגשת תביעה? איך בית משפט פועל כאשר נוצר מצב שכזה,