סיום עבודה ושימוע

  • סיום עבודה בחנות ושימוע לפני פיטורין
    תום | 27/05/2016 16:02

    שלום, אני בן 26, עובד בחנות מזה כ4.5 שנים, עובד שעתי
    בערך בשנה האחרונה התחלתי לעבוד ממש קצת משמרות (לימודים וכ"ו), אבל ב3-3.5 שנים שקמו לכך היו גם תקופות שהייתי עובד 300 שעות בחודש

    כעת המעביד שלי מעוניין לפטר אותי, התנאים במקום העבודה גם ירדו בצורה ניכרת כך שאני לא מעוניין להישאר במקום ואין לי בעיה עם זה שאפוטר, כך שאינני מעוניין להישאר בעבודה הזאת.
    שאלתי היא בנוגע לפיצויים.. כמה אני אמור לקבל פיצויים? הבנתי שיש איזה סעיף 14 לחוק שאומר שאני מקבל פיצויים בין אם פוטרתי או התפטרתי (לא החתימו אותי על שום חוזה או מסמך כשהתחלתי לעבוד - רק טופס 101 סטנדרטי)
    האם יש איזשהו דרך לדעת כמה פיצויים אני אמור לקבל? פיצויי הודעה מוקדמת? פיצויי פיטורין?

    כמו כן, זימנו אותי לשימוע לפני פיטורין, ואינני יכול להגיע לשימוע הזה (גם לא כלכך מעוניין) - האם עצם העובדה שלא אגיע לשימוע יכול לגרור אי קבלת פיצויים (במידה ומגיע לי?) או קבלת פיצויים מופחתים מסיבה כזאת או אחרת שקשורה לאי הגעה לשימוע הזה?

    תודה

    • סיום עבודה ושימוע
      עו"ד לילך אקרמן | 30/05/2016 14:06

      שלום רב,

      ראשית לגבי אי הגעה שימוע- זה לא יכול לגרור דבר למעט פיטוריך אך אתה יכול גם פשוט להודיע למעסיק בכתב שאתה לא יכול להגיע ושאתה מוותר על זכותך לשימוע ומסכים שיפטר אותך. לגבי פיצויים ככל ואין הסכם עבודה שקובע אחרת אז הסכום שמגיע לך כפיצויים הוא ממוצע שכר בגין כל תקופה בה עבדת היקף משרה דומה. דהיינו אם 3 שנים עבדת בהיקף משרה מלאה אז עושים ממוצע של שנה ורואים מה גובה משכורת חודש ואת זה מכפילים ב3 ובגין התקופה הנוספת אותו הדבר.

      הודעה מוקדמת על המעסיק לתת לך חודש ימים כאשר עליך לעבוד בהם בפועל באותו היקף בו היית עובד ואם המעסיק מוותר על עבודה בפועל עליו לשלם לך תמורתו

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • שאלת המשך
        תום | 30/05/2016 23:06

        1. האם המעסיק יכול לטעון שמה שמופרש לקופת הפנסיה זה הפיצויים שמגיעים לי?

        2. הסתכלתי על ההזרמות לקופת הפנסיה כעת, ושמתי לב שבהרבה חודשים הוצהרה משכורת נמוכה ממה שהיתה בפועל (וממנה נגזרו ההפרשות שלי ושל המעסיק והפיצויים)
        נגיד בגודל מסויים בפועל הרווחתי 4000שקל, אבל באתר רשום שהמשכורת היתה 3000, וכל האחוזים של ההפרשות היו מה3000
        כמו כן שמתי לב שמרכיב הפיצויים אף פעם לא מהווה 8.33% אלא יותר בכיוון ה6%

        אבל האם פיצויי פיטורין זה הפיצויים שיושבים בקופת הפנסיה בעצם? או שזה משהו אחר והמרכיב הפיצויים (שאמור להיות מופרש בכל חודש) לא קשור לפיצויי פיטורים?

        תודה