הגשת תביעת פיצויים לאחר תאונת-דרכים

  • מומחה
    רונן | 17/05/2016 03:33

    שלום,
    הגשתי תביעת תאונת דרכים
    1.מצד אחד חברת הביטוח כופרת בנסיבות התאונה ואומרת שזו לא תאונת דרכים ומצד שני בית המשפט מינה מומחה רפואי לקביעת הנכות.
    האם משמעות מינויו של מומחה ש"עברתי" את שלב ההכרה בתאונה וברור לבית המשפט שזו תאונת דרכים או שעניין הכפירה בתאונה עוד יעלה לדיון בהמשך?

    2. רציתי לדעת האם כשבית משפט ממנה מומחה בתיק תאונת דרכים - מי שולח למומחה את החומר הרפואי בענייני? האם אני יכול להעביר לו איזה חומר שאני רוצה? האם חברת הביטוח מעבירה לו חומר בעצמה (כמו היסטוריה רפואית שלי)

    תודה

    • הגשת תביעת פיצויים לאחר תאונת-דרכים
      עו"ד ערן אלזם | 22/05/2016 23:54

      רונן שלום,

      1. מינוי מומחה אינו מעיד על כך שהשלמת את בירור טענת הדחייה של חברת הביטוח.

      במרבית התיקים מסוג זה, שאלת האחריות מתנהלת במקביל לשאלת הנזק.

      2. לכל צד הזכות לשלוח למומחה שמונה תיעוד רפואי בלבד, מטבע הדברים, אתה כנפגע תשלח לו את כל החומר הרפואי הלרוונטי מאז התאונה ואילו חברת הביטוח תתמקד בעברך הרפואי.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • תודה רבה לך. ובהמשך לשאלתי -
        רונן | 23/05/2016 02:48

        האם חברת הביטוח הנתבעת יכולה לשלוח למומחה בנוסף חומר הרפואי גם כל מיני נקודות שלטענתה רואי שישיב אליהם לב. נניח הם יכולים לשלוח לו העתק חומר רפואי ולהדגיש במרקר משפט שלדעתם עוזר להם להוכיח שמדובר במצב רפואי קיים ולא הכל נסיבות התאונה...
        הנתבעים נוהגים לעשות את זה בדרך כלל וככה להשפיע על חוות דעתו של המומחה הרפואי?
        תודה