פושט רגל אינו יכול לעשות שימוש בכרטיס אשראי

  • ביטול עיקול חלקי
    נפתלי | 12/05/2016 09:33

    שלום רב
    בתחילת חודש 1 ניתן ע"י בית משפט "צו כינוס" ו"כתב מינוי מנהל מיוחד מטעם הכונס הרשמי" ונקבע צו תשלומים
    באמצע חודש 2 עייריה עיקלה לי את החשבון.
    בהוצאה לפועל הביאו לי מסמך "ביטול עיקול על חשבון עו"ש"
    מסרתי את זה לבנק
    לאחר התעללות ממושכת הם הכן ביטלו את העיקול מהעו"ש, אבל הם סגרו לי את הכרטיס אשראי בלי התראה בטענה "מאחר שביטול העיקול הינו חלקי בלבד לא יתאפשר בידיך לבצע פעולות בכרטיס אשראי"

    ואני שואל האם זה נכון שביטול עו"ש אינו כולל את הכרטיס אשראי?
    אשמח לקבל תשובה כולל הפניה לסעיף של חוק זה

    • פושט רגל אינו יכול לעשות שימוש בכרטיס אשראי
      עו"ד טל פינק שליש | 17/05/2016 14:49

      אני לא רואה רלוונטיות בין העיקול לבין ביטול כרטיס האשראי.
      בכל מקרה, ביטול עיקול לאור צו כינוס הינו ביטול מוחלט ולא חלקי (למעשה אינני מכירה ביטול חלקי של עיקול כלל).

      עם זאת, ביטול כרטיס אשראי היה נעשה ממילא מכח העובדה כי לפושט רגל אין רשות להחזיק כרטיס אשראי בחשבונו.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

    • פושט רגל אינו יכול לעשות שימוש בכרטיס אשראי
      עו"ד טל פינק שליש | 17/05/2016 14:51

      נפתלי צהריים טובים

      אינני רואה כל רלוונטיות בין ביטול העיקול לבין ביטול כרטיס האשראי.
      אינני מכירה גם מושג של ביטול עיקול חלקי.
      ביטול העיקול מכח צו הכינוס הינו ביטול מוחלט לכל דבר ועניין.

      עם זאת, ייתכן והדבר נובע מהסבר לקוי של הבנק, מאחר ובכל מקרה היה מבוטל כרטיס האשראי לאור צו הכינוס אשר אוסר על פושט רגל לעשות שימוש בכרטיס אשראי בחשבונו.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com